Krivokapić se susreo sa Oravom: Ključno vratiti povjerenje među učesnicima dijaloga

58 pregleda 1 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Aivo Orav, Foto: SDP
Ranko Krivokapić, Aivo Orav, Foto: SDP
Ažurirano: 05.11.2018. 14:29h

Predsjednik SDP Ranko Krivokapić primio je u Skupštini Crne Gore, šefa delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Nj.E ambasadora Aiva Orava.

Orav je istakao značaj formiranja Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva za dalji process evropskih integracija Crne Gore i zahvalio se predstavnicima SDP na punom doprinosu.

"Predsjednik Krivokapić je, uz zahvalnost na ličnom doprinosu ambasadora Orava otvaranju ponovnog procesa parlamentarnog dijaloga u Crnoj Gori istakao presudni značaj Evropske unije, u tome da su parlamentarna većina i parlamentarna opozicija ponovo sjeli za sto kako bi pokušali dogovoriti prihvatljive izbore za što veći broj relevantnih učesnika u izbornom procesu. On je istakao da je u početnoj fazi ključno pokušati vratiti povjerenje među učesnicima dijaloga, kako je to bilo i prilikom parlamentarnog dijaloga 2015-2016.godine i formiranja prelazne Vlade, koja je dovela do značajno poboljšanih izbornih uslova za sve subjekte", soapšteno je iz SDP-a.

Dodaju da će SDP "kao kreator parlamentarnog dijaloga i prelazne Vlade, na tim dostignućima dati svoj doprinos tokom ovog procesa koji bi trebao otvoriti mogućnosti zaustavljanja, a potom i prevazilaženja rastujuće političke i ekonomske krize kako bi se primarno počeli baviti problemima građana".

Bonus video: