O mogućnostima IT Startup umrežavanja u Podgorici

"Cilj seminara je da spoji teoriju i praksu, kroz iskustva eminentnih domaćih stručnjaka u ovoj oblasti", navode iz organizacije
0 komentar(a)
računar, kompjuter, Foto: Shutterstock
računar, kompjuter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.02.2016. 12:27h

Seminar na temu “Mogućnosti IT Startup umrežavanja za mlade u Crnoj Gori” održaće se 17. februara u prostorijama Privredne komore u Podgorici..

Organizatori događaja su NVO “Ženska soba” iz Podgorice, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, Ministarstvom nauke i Bild Studiom iz Podgorice.

"Cilj seminara je da motiviše mlade ljude u Crnoj Gori da razmišljaju kako da budu konkurentni/ne na tržištu rada, kako da razvijaju svoje potencijale i ideje u vidu startup programa, kakva su iskustva startup organizacija koje se već time bave, njihovo međusobno povezivanje, kao i pristup fondovima i privrednim subjektima koji im mogu pružiti konkretne savjete i podršku", navode organizatori.

Seminar je namijenjen studentima i studentkinjama IT, dizajna, ekonomije, telekomunikacija, matematike, menadžmenta ali i drugim mladima, koji se u svakodnevnom životu i radu bave informacionim tehnologijama, kao i članovima startup organizacija koje već postoje u našoj zemlji.

"Zapošljavanje mladih ljudi od velike je važnosti za svaku zemlju, a cilj seminara je da spoji teoriju i praksu, kroz iskustva eminentnih domaćih stručnjaka u ovoj oblasti", navode iz organizacije.

Seminar će otvoriti ambasador Kanade Nj.E. Filip Pinington, potpredsjednik Privredne komore Ivan Saveljić i program koordinatorka Ženske sobe, Mirjana Vlahović, dok će multidisciplinarna predavanja održati: zamjenik ministrice nauke Darko Petrušić, direktor Čikoma Vladan Tabaš, direktor startup organizacije Bild Studio, Tarik Zaimović, dekan Informacionih tehnologija na Univerzitetu Mediteran, Adis Balota i motivacioni trener Blue Coach Srđan Vukčević.

U diskusiji će svoja iskustva predstaviti i predstavnici/e drugih startaup organizacija u Crnoj Gori, Bojan Ćinćur (Tour Via), Blažo Crvenica (Budo Finder) i Ivan Radunović (Codingo).

Bonus video: