DPS Berane: Koalicija na vlasti samo potvrđuje svoju nesposobnost

"Poslije poraznih podataka o poslovanju Agencije za izgradnju i razvoj postavlja se opravdano pitanje: Čemu ona služi i zbog čijih interesa postoji?", pitaju u DPS-u
134 pregleda 2 komentar(a)
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Opština Berane, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 08.12.2018. 00:33h

Upravo završena sjednica beranskog lokalnog parlamenta, koja je zbog unutar koalicionih sukoba prvo odlagana, pokazala je duboku partijsku podijeljenost beranske koalicije na vlasti (Demokrate – DF – SNP), ocjenjuju u beranskom DPS-u.

"Skidanje sa dnevnog reda tačaka koje je predložio predsjednik Opštine, naročito Odluke o transformaciji lokalnog radio emitera u televiziju, pokazuju da beranska koalicija samo potvrđuje svoju nesposobnost u vršenju vlasti. Činjenica da jedan dio odbornika koalicije iz vlasti, njih pet, nijesu podržali odluku predsjednika Opštine, te da ih Šćekićeve direktne prijetnje na samoj sjednici nijesu pokolebale, pokazuje, još jednom nastavak brojnih nesuglasica unutar same aktuelne lokalne vlasti i nefunkcionalnost ove nezdrave koalicije", navodi se u saopštenju DPS-a.

Odbornici Demokratske partije socijalista su,  navodi sem na pomenutoj sjednici, argumentovano i ubjedljivo potvrdili "katastrofalno loše poslovanje Agencije za izgradnju i razvoj Berana".

"S obzirom na to da je opština Berane ovoj Agenciji, u prethodnoj godini uplatila nešto više od 700 hiljada eura, te da je ona za infrastrukturu u Beranama potrošila samo 115 hiljada eura, a ostalo na plate radnicima, samo potvrđuje razloge postojanja ovoga preduzeća – niti za razvoj niti za izgradnju. Dupla plaćanja istih radova od strane ove Agencije, a preko mjesnih zajednica, potvrdila su naše opravdanje sumnje o finansijskim malverzacijama na relaciji Opština – Agencija – Mjesne zajednice. Sada je svima jasno da će, poslije argumenata koje smo iznijeli na ovoj sjednici za ovu Agenciju, Lokalnu turističku organizaciju, ali i za druge lokalne ustanove, nadležni državni organi imati pune ruke posla."

"Poslije poraznih podataka o poslovanju Agencije za izgradnju i razvoj postavlja se opravdano pitanje: Čemu ona služi i zbog čijih interesa postoji? Odgovor je potpuno jasan – građanima Berana, svakako, ne služi, niti je u interesu razvoja grada", dodaje se.iz DPS.