Održane radionice u sklopu projekta "Hajde da se edukujemo"

Projekat ima za cilj povećanje svijesti o značaju zaštićenih područja kod djece, lokalnog stanovništva, turista, kao i kod zaposlenih u PP 'Piva" i NP "Sutjeska"
104 pregleda 0 komentar(a)
hajde da se edukujemo, Foto: Park prirode Piva
hajde da se edukujemo, Foto: Park prirode Piva
Ažurirano: 28.10.2018. 08:49h

Za zaposlene u Parku prirode (PP) „Piva“ i Nacionalnog parka (NP) „Sutjeska“ na Tjentištu su organizovane dvije radionice koje su imale za cilj povećanje svijesti o zaštićenim područjima, kao i teorijska i praktična obuka u orjentaciji u prostoru i obuka na GPS uređajima. Obuke su realizovali licencirani stručnjaci iz pomenute dvije oblasti.

Aktivnosti su realizovane u sklopu projekta “Hajde da se edukujemo” koji realizuju PP „Piva“, NP „Sutjeska“ i Obrazovni centar iz Plužina. Projekat ima za cilj povećanje svijesti o značaju zaštićenih područja kod djece, lokalnog stanovništva, turista, kao i kod zaposlenih u PP 'Piva" i NP "Sutjeska".

„Sljedeća aktivnost će se održati u Crkvičkom Polju, gdje će se djeca iz Obrazovnog centra u Plužinama upoznati sa značajem zaštićenih područja i gdje će im biti održana teorijska i praktična obuka o orjentaciji u prostoru“; saopštili su iz PP „Piva“.

U sklopu projekta planirana je i posjeta parku “Maksimir” u Zagrebu kako bi se zaposleni iz PP “Piva” upoznali sa načinom rada pomenutog parka, njihove službe zaštite i nadzora, i kako bi stečena znanja i iskustva mogli da primjene u sklopu svoji aktivnosti.

Projekat se realizuje kroz regionalni Program grantova za zaštićena područja, koji sprovode Parkovi Dinarida - mreža zaštićenih područja Dinarida i WWF Adria, a finansira Švedska razvojna agencija Sida.

Galerija

Bonus video: