I Facebook radi na opciji dijeljenja vožnje među korisnicima

Kada vas Facebook poveže, vozač će dobiti tačnu rutu kojom bi trebalo da se kreće kako bi pokupio svoje Facebook saputnike
0 komentar(a)
Putovanje sa djecom, Foto: Thebasicalternative.com
Putovanje sa djecom, Foto: Thebasicalternative.com
Ažurirano: 01.02.2016. 06:51h

Facebook će korisnicima ponuditi servis koji će pomoći da uštedite gorivo, objavilo je više sajtova, koji su objavili vizuale koji se odnose na Facebook stranicu za događaje (Event).

"Na različitim sajtovima pojavio se vizual koji donosi promjene na Fejsbukovom Event page-u, ride-sharing opciju. Osim opcija Going, Interested, Not Going, moći ćete da označite i Going and driving i Going but not driving. Na taj način oni koji idu na isti događaj kao i vi mogu da planiraju da idu sa vama ili da vas povezu ako imaju slobodno mjesto", piše portal Novaenergija.rs.

Facebook će, kako navode, u svojoj opciji otići korak dalje nego dosadašnje, pa će putnike povezivati i na osnovu interesovanja, tipa koju muziku slušate, što je dobro jer nikome neće biti neprijatno tokom vožnje.

Kada vas Facebook poveže, vozač će dobiti tačnu rutu kojom bi trebalo da se kreće kako bi pokupio svoje Facebook saputnike.

Ova opcija rješava problem odlaska na neki događaj, ali ne rješava svakodnevno povezivanje ljudi zbog odlaska na posao ili putovanja u bilo koje drugo mjesto, a da to nije event. Jedina opcija je da napravite event “Hajde sa mnom na posao”, pa da se na taj način svakodnevno povezujete sa ljudima, navodi Novaenergija.rs.

Za tu opciju zajedničkog putovanja, kako dodaju, već postoji sajt i aplikacija Bla Bla Car gdje možete da se povežete sa ljudima koji imaju slobodno mjesto u kolima. Kada u pretrazi ukucate određenu destinaciju, odmah dobijate i cijenu po kojoj ćete se voziti, što je i najbitnije, jer najveća svrha ovih aplikacija i jeste ušteda. Sličan sajt postoji i u Sloveniji.

Bonus video: