Iz Tvitera odlazi četvoro rukovodilaca

Akcije Tvitera pale su za četiri odsto, pošto je najavljeno da odlaze potpredsjednik za inžinjering, potpredsjednik za ljudske resurse, potpredsjednik za drušvene medije i potpredsjednik za proizvode
0 komentar(a)
Twitter, Foto: Shutterstock
Twitter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.01.2016. 16:23h

Tviter (Twitter) je danas saopštio da četvoro rukovodilaca odlazi iz te kompanije.

Akcije Tvitera pale su za četiri odsto, pošto je najavljeno da odlaze potpredsjednik za inžinjering, potpredsjednik za ljudske resurse, potpredsjednik za drušvene medije i potpredsjednik za proizvode.

Direktor Džek Dorsi je u saopštenju naveo da iz kompanije odlaze Aleks Reter, Skip Šiper, Keti Stanton i Kevin Vejl. On je naveo da je želio da se obrati radnicima prošle nedjelje, ali da je izdao saopštenje zbog "netačnih glasina u medijima" o odlascima.

Poslije višegodišenjeg perioda snažnog rasta, kojim je Tviter postao jedna od najpoženijih internet kompanija, u poslejdnjih godinu i po dana rast te kompanije je dramatično usporen pošto po broju korisnika nikako ne može da uhvati korak s Fejsbukom (Facebook).

Zbog nevolja u Tviteru, ljetos je na mjesto direktora umjesto Dika Kostoloa došao Dorsi, koji je bio smijenjen s čela kompanije 2008. godine.

Dorsi je pomogao u osnivanju Tvitera i on je uveo ograničenje od 140 karaktera po poruci kako bi se lako koristio na mobilnim telefonima koji su mogli da pošalju poruku s najviše 160 karaktera. Zbog napretka u porukama s pametninm telefonima, Tviter razmatra da omogući poruke od preko 140 karaktera kako bi privukao više korisnika.

Bonus video: