Brend Motorola će opstati

"Motorola mobilni uređaji će i dalje postojati kao dio kompanije Lenovo, a svi naši mobilni uređaji su zasnovani upravo na dizajnu i tehnologiji Motorola mobilnih telefona"
84 pregleda 0 komentar(a)
Lenovo Vibe, Foto: Techpp.com
Lenovo Vibe, Foto: Techpp.com
Ažurirano: 12.01.2016. 12:05h

Kompanija Lenovo saopštila je danas da će mobilni uređaji Motorole, koja je dio Lenova, i dalje postojati u okviru brendova "Moto" i "Vibe".

List The Guardian prenIo je prošle nedjelje da će proizvođač mobilnih telefona i laptopova Lenovo ukinuti pionirski brend Motorola dvije godine pošto ga je kupio.

"Motorola mobilni uređaji će i dalje postojati kao dio kompanije Lenovo, a svi naši mobilni uređaji su zasnovani upravo na dizajnu i tehnologiji Motorola mobilnih telefona", navodi se u saopštenju Lenova dostavljenom agenciji Beta.

Lenovo dodaje da će koristiti brendove "Moto" i "Vibe", a da Motorola brend nije korišćen na njegovim proizvodima još od predstavljanja "Moto X" uređaja 2013. godine

Motorolu je od Googlea 2004. kupila kineska kompanija Lenovo, poslije čega je imala uspjeha u posljednje dvije godine. Lansirala je model "Moto G", koji je vratio taj brend, i značajno povećala udio na tržištima, naveo je Guardian prošle nedjelje.

Bonus video: