JEDAN OD NAJSLABIJIH PROIZVODA?

Microsoft napušta Windows 8 sljedeće nedjelje

Čak i kada se izvrši nadogradnja na Windows 8.1 korisnici imaju opciju besplatnog prelaska na Windows 10
3 komentar(a)
windows 8, Foto: Reuters
windows 8, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.01.2016. 09:15h

Windows 8 je objavljen u oktobru 2012. godine uz mnogo pompe, ali se pokazao kao jedan od slabijih proizvoda u Microsoft-ovoj istoriji. Nazivan često kao druga Vista, Windows 8 će doći do kraja podrške sljedeće nedjelje pa se svim korisnicima preporučuje nadogradnja na Windows 8.1. Iako zvuči čudno da se dolazi do kraja podrške za samo tri godine, sve ima smisla jer Microsoft smatra Windows 8.1 kao service pack.

U ovom slučaju se primjenjuje ista strategija kao kod Windowsa 7, jer je i on imao svoj service pack. Windows 8.1 je ponuđen besplatno svima koji imaju Windows 8, pa se nadogradnja može preuzeti jednostavno preuzimanjem fajlova sa Microsoft-ovih servera.

Ukoliko to uradite, podrška će biti produžena do 21. januara 2023. godine kada je kraj produžene podrške (mejnstrim podrška se završava 9. januara 2018. godine).

Dobra vijest je da vrlo malo korisnika danas ima instaliran Windows 8. Čak i kada se izvrši nadogradnja na Windows 8.1 korisnici imaju opciju besplatnog prelaska na Windows 10.

Izvor: Softpedia

Preporučujemo za Vas