Twitter ukida ograničenje od 140 znakova?

“Poenta ove promjene jeste da zadrži isti tj. sličan i prepoznatljiv izgled ove mreže i u isto vrijeme korisnicima omogući objavu više sadržaja,” smatraju u Re/codeu
75 pregleda 0 komentar(a)
Twitter, Foto: Shutterstock
Twitter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.01.2016. 09:23h

Internetom se ponovno šire glasine kako će Twitter uskoro ukinuti ograničenje od 140 znakova i omogućiti objavu tvitova do čak 10.000 znakova.

Ova opcija bi, kako piše novinar poznate tehnološke stranice Re/code Kurt Vagner, trebalo bi da bude primijenjena od kraja marta.

Međutim, konačnu odluku još nisu donijeli u samom Twitteru, tako da postoji mogućnost da se u ovoj kompaniji možda odluče na manju količinu znakova ili čak odlože predstavljanje ove opcije za drugi dio godine.

“Poenta ove promjene jeste da zadrži isti tj. sličan i prepoznatljiv izgled ove mreže i u isto vrijeme korisnicima omogući objavu više sadržaja,” smatraju u Re/codeu.

Izvršni direktor Twittera Džek Dorsi svjestan je koliko su promjene na nužne jer, usprkos velikoj popularnosti, Twitter ne bilježi veliki rast broja korisnika, a svi noviteti koje su do sada pokušali nisu donijeli zadovoljavajuće rezultate.

U slučaju proširenja broja znakova unutar tvita, naravno, ne bi se prikazivali svi znakovi, već bi se najvjerojatnije prikazivalo 140 znakova, a klikanjem tipke 'više' ili slično prikazao bi se cijeli sadržaj, prenosi portal dnevnik.hr.

Bonus video: