Velika Britanija: Dominacija iPhone-a

Na prvo mjesto, prema istraživanju kompanije uSwitch koje obuhvata britansko tržište, našao se najjeftiniji iPhone 6, kontroverzni model sa samo 16 gigabajta (GB) memorije, prenosi SEEbiz
58 pregleda 3 komentar(a)
iPhone 5s, Foto: Shutterstock
iPhone 5s, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.01.2016. 08:59h

Modeli iPhone su na nivou prošle godine u Velikoj Britaniji nastavili višegodišnju dominaciju u prodajnim rezultatima, pa je od deset najprodavanijih mobilnih uređaja čak šest izašlo iz Apple-ove radionice.

Na prvo mjesto, prema istraživanju kompanije uSwitch koje obuhvata britansko tržište, našao se najjeftiniji iPhone 6, kontroverzni model sa samo 16 gigabajta (GB) memorije, prenosi SEEbiz.

U stopu ga slijedi dvije godine star model 5S, a na trećem mjestu je ponovo šestica, ali ona opremljena sa 64 GB memorije. Četvrto mjesto po prodaji zauzima najnoviji model, iPhone 6S 16 GB, uprkos činjenici da se počeo prodavati tek u septembru.

Tek peto mjesto rezervisano je za jedan Samsungov model, a radi se o Galaxyju S6 sa 32 GB. Nakon njega ponovo dolaze dva iPhonea, i to 5C na šestom i 6S 64 GB na sedmom mjestu ljestvice najtraženijih uređaja.

Top deset zatvaraju Samsung Galaxy S6 Edge 32 GB, Samsung Galaxy Note 4 i Samsung Galaxy S5.

Apple nije uspio britanske korisnike uvjeriti da kupuju i njihov „veliki“ iPhone 6 plus, koji nije ušao u deset najprodavanijih. iPhone 6S se, međutim, sve bolje prodaje pa je u novembru upravo taj model bio najprodavaniji uređaj u Velikoj Britaniji.

Bonus video: