Na Vimeu i 4K video snimci

Vimeo Pro pretplatnici su u mogućnosti da otpreme video u 4K rezoluciji već skoro godinu dana, ali su do sada mogli da ih ponude samo za preuzimanje
431 pregleda 0 komentar(a)
Vimeo, Foto: Shutterstock
Vimeo, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.12.2015. 10:23h

Vimeo servis je od danas počeo strimovanje u 4K rezoluciji.

Kompanija je najavila da će početi da podržava Ultra HD strimove za manji broj korisnika, a svi ostali će dobiti funkcionalnost početkom naredne godine, izvještava Variety a prenosi B92.

Vimeo Pro pretplatnici su u mogućnosti da otpreme video u 4K rezoluciji već skoro godinu dana, ali su do sada mogli da ih ponude samo za preuzimanje. Vimeo je tada poručio da nije moguće strimovanje zbog nedostatka uređaja sposobnih za rukovanje Ultra HD videom.

Pored mogućnosti da gledaju 4K na vimeo.com, i ugrađeni plejeri na third-party sajtovima će takođe podržavati visoke rezolucije.

Vimeo je pored toga najavio da će objaviti prilagodljivi bitrate striming i na svom sajtu i na raznim aplikacijama. Bitrate podešava kvalitet strimovanja korisnika bazirano na njihovim internet konekcijama i može da podrži rezolucije do 4K.

Vimeo poručuje da će bitrate raditi prvo na Apple TV i drugim iOS uređajima, dok će Amazon TV, Roku i Android dobiti kompatibilnost u narednim mjesecima.

Bonus video: