Off-road na svježem vazduhu

Jedan od rijetkih SUV automobila čiji putnici imaju privilegiju da se voze pod otvorenim nebom, na tržištu će se naći na proljeće naredne godine po cijeni od 65.000 eura
69 pregleda 2 komentar(a)
rendž rover (novine)
rendž rover (novine)
Ažurirano: 17.11.2015. 20:46h

Lend Rover je bio dovoljno hrabar da realizuje ideju predstavljenu prije više tri i po godine, kada je prikazao koncept Evok sa sklopivim krovom. Ovo je Rendž Rover Evok kabriolet, jedan od rijetkih SUV automobila čiji putnici imaju privilegiju da se voze pod otvorenim nebom.

Automobil sa dvoje vrata ima platneni krov koji se pritiskom na dugme na centralnoj konzoli spušta za 18 sekundi i pakuje u odejljak iza zadnjih sjedišta. Za podizanje krova potrebno je nešto više vremena, 21 sekund, a obje operacije mogu se obavljati dok je automobil u pokretu, pri brzinama do 50 km/h.

Proizvođač tvrdi da je zahvaljujući dobroj zvučnoj izolaciji vožnja u kabrioletu jednako tiha kao kada se putnici nalaze u standardnoj verziji sa čvrstim krovom.

Vozilo je opremljeno i dodatkom koji se aktivira kada je krov spušten kako bi se smanjilo strujanje vazduha u kabini.

Konstruktori su potpuno odvojili prtljažnik od prostora za pakovanje krova. Zapremina gepeka iznosi 251 litar, što 170 litara manje od onog u standardnom modelu.

Vozač i putnici zaštićeni su u slučaju pretvrtanja automobila rol-bar sistemom koji je sakriven u zadnjem dijelu vozila i koji se aktivira po potrebi za svega 90 milisekundi. U ponudi motora će da budu dvolitarski turbobenzinac sa 240 KS i turbodizel iste zapremine od 180 konja. Snaga se standardno prenosi na sve točkove putem devetobrzinskog automatskog mjenjača. Prodaja počinje na proljeće, a najjaftiniji Evoque kabriolet će da košta oko 65.000 eura.

Bonus video: