Tviteraši ipak zavoljeli srce koje je zamijenilo zvjezdicu

Uprkos prvobitno negativnom odjeku i kritikama na račun nove ikone, ovaj je servis zabilježio porast klikova na nju – u prvih sedam dana zabilježeno je oko 6 odsto više "lajkova" nego što je to donedavno bio slučaj s "favoritima"
68 pregleda 0 komentar(a)
srce, Twitter, Foto: Cuorhome.net
srce, Twitter, Foto: Cuorhome.net
Ažurirano: 12.11.2015. 14:40h

Kada je prošle sedmice Twitter, nakon dugotrajnog testiranja, svoju popularnu zvjezdicu (favourite) zamijenio oznakom srca (like), mnogi su tviteraši počeli iskazivati svoje nezadovoljstvo. Tako to obično na Internetu biva kad se promijeni neka beznačajna sitnica, no analitički podaci koje je prikupio Twitter pokazuju sasvim nešto drugo, piše Bug.hr.

Uprkos prvobitno negativnom odjeku i kritikama na račun nove ikone, ovaj je servis zabilježio porast klikova na nju – u prvih sedam dana zabilježeno je oko 6 odsto više "lajkova" nego što je to donedavno bio slučaj s "favoritima".

Možda i nepovezano s uvođenjem srca, ali Twitter je u ovom periodu zabilježio i porast broja novih korisnika od devet odsto. Ove podatke je na Open Mobile Summitu u San Franciscu iznio Kevin Weil iz Twittera.

Očito je da je kompanija napravila pun pogodak ovom zamjenom te da su bili u pravu kada su tvrdili da je "srce univerzalni simbol koji odjekuje kroz sve jezike, kulture i vremenske zone" – te da će se bolje "primiti" kod korisnika.

Bonus video: