Facebook gasi jednu od najbeskorisnijih opcija

Dosad su poruke onih koji nisu vaši prijatelji, dolazile automatski u sanduče "ostalo" i za njih nismo primali notifikacije. Sada to Facebook mijenja i te nam poruke prikazuje među porukama prijatelja uz notifikaciju da nam se neko javio
0 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2015. 19:41h

Facebook je napokon odlučio da ukine jednu od najbeskorisnijih opcija koje je ova društvena mreža ikad imala. Sanduče "Other", odnosno "ostalo" služio je kao skladište u koje dolaze poruke potpunih stranaca ili onih koji nas maltretiraju na razne načine.

Umjesto toga, odlučili su da uvedu Message Requests opciju, odnosno zahtjev za porukom, kako bi lakše primili, ili nastavili da ignorišete, poruke onih koji nisu vaši prijatelji.

Naime, dosad su poruke onih koji nisu vaši prijatelji, dolazile automatski u sanduče "ostalo" i za njih nismo primali notifikacije. Sada to Facebook mijenja i te nam poruke prikazuje među porukama prijatelja uz notifikaciju da nam se neko javio. Poruku možemo pročitati i odlučiti da li želimo da se javimo ili ćemo je ignorisati. Uz to, vidjećemo i osnovne podatke o osobi koja nam šalje poruku, kako bismo provjerili je li to neko koga možda poznajemo.

Facebookov Dejvid Markus napisao je u postu kako ovom opcijom možemo da zaboravimo na brojeve telefona jer sve što nam treba da bi se povezali s nekim je njihovo ime. Poruke prijatelja s kojima međusobno dijelimo kontakt prikazaće se kao i do sada, a sve ostalo ide u zahtjev za porukom. Ono što će se filtrirati su pokušaji spama.

24sata.hr

Bonus video: