Bošković: Kasarna će unaprijediti život Andrijevice

Prema njegovim riječima, Crna Gora mora da zadovolji standarde kao nova članica NATO-a.
302 pregleda 7 komentar(a)
Predrag Bošković, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Predrag Bošković, Foto: Gov.me/B.Ćupić
Ažurirano: 07.11.2018. 16:07h

Kasarna Vojske Crne Gore (VCG), koja će biti izgrađena u Andrijevici, unaprijediće život cijele opštine, ocijenio je ministar odbrane Predrag Bošković.

Kako je saopšteno iz resornog Ministarstva, Bošković i načelnik Generalštaba VCG Dragutin Dakić obišli su danas Andrijevicu, kako bi sa predsjednikom Opštine Srđanom Mašovićem razmotrili i konkretizovali detalje oko gradnje nove kasarne, koja će nositi ime Miljana Vukova Vešovića.

Iz Ministarstva odbrane su naveli da su čelnici te opštine na sjeveru Crne Gore saopštili da su apsolutno spremni da izađu u susret potrebama Ministarstva odbrane i VCG.

“Riječ je o prostoru od oko 40 hiljada kvadrata u andrijevačkom naselju Prljanija”, precizirali su iz Ministarstva.

Bošković je kazao da je kasarna u Andrijevici značajna ne samo za tu opštinu, već za cijelu državu, sa obzirom na to da VCG na taj način širi svoju mrežu i pozicionira se u mjestima gdje ima dugu tradiciju.

“On je istakao da se, kada je riječ o vojnoj kasarni, ne govori samo o pripadnicima Vojske koji će u njoj raditi, već i o potencijalima koje ona nosi na planu kompletnog razvoja grada”, kaže se u saopštenju.

Bošković je podsjetio da je u tom gradu nekada bila komanda graničnog bataljona.

Prema njegovim riječima, Crna Gora mora da zadovolji standarde kao nova članica NATO-a.

Bošković je kazao da je Andrijevica percipirana kao najoptimalnije rješenje za gradnju kasarne u sjevernoistočnom dijelu države.

On je dodao da će se do kraja godine definisati koncept buduće gradnje, imajući u vidu da VCG želi da se stacionira u Andrijevici.

“Naš cilj je da tu ostanemo”, kazao je Bošković i dodaoda će za potrebe zaposlenih u kasarni graditi stanove.

Kako se navodi, Mašović se zahvalio na izuzetnoj podršci koju je VCG pružila gradu tokom vanrednog stanja i u izgradnji putne infrastrukture.

Prema njegovim riječima, opština na čijem je čelu već je valorizovala neke od nekadašnjih vojnih objekata.

Bošković je zaključio da je VCG uvijek bila spremna da izađe u susret potrebama građana i da je to jedna od njenih misija koje je čine institucijom od izuzetnog značaja.

Galerija

Bonus video: