Suđenje Borozanu opet odgođeno: Policija ne da pristup kamerama

Prema izvještaju ljekara i medicinskog vještačenja, Borozan je tada zadobio teške tjelesne povrede u vidu podliva na licu, tijelu i povrede koljena
204 pregleda 1 komentar(a)
Braslav Borozan, Foto: Filip Roganović
Braslav Borozan, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.11.2018. 14:20h

Suđenje Braslavu Borozanu opet je odgođeno u podgoričkom Osnovnom sudu, jer policija ni nakon više od godinu dana ne dozvoljava vještaku da utvrdi da li su radile kamere u kancelarijama i hodniku stanice policije i da li je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) dostavilo tačne informacije o usklađenosti video-nadzora sa realnim vremenom.

Borozan je optužen da je napao tri policajca u stanici oktobra 2015. godine i lakše ih povrijedio. Kako policija vještaku još nije dozvolila pristup kamerama, sudija Rade Ćetković je to zahtijevao od njih, ali odgovora još nema.

Prema izvještaju ljekara i medicinskog vještačenja, Borozan je tada zadobio teške tjelesne povrede u vidu podliva na licu, tijelu i povrede koljena.

Tužilaštvo je krivičnu prijavu policajaca procesuiralo za 20 dana, dok ni nakon tri godine nije odlučivalo o krivičnoj prijavi koju je Borozan podnio tvrdeći da je zlostavljan u stanici policije u oktobru 2015. godine, pa tom postupku prijeti zastara u februaru iduće godine.

Zbog toga je advokat Dalibor Tomović, u njegovo ime, podnio ustavnu žalbu “zbog torture i mučenja” kao i nepostupanja po njegovoj krivičnoj prijavi.

Bonus video: