Majkrosoft kupio kompaniju koja analizira produktivnost zaposlenih

"Kao što nam monitori aktivnosti pomažu da razumemo naše zdravlje u privatnom životu nova inovativna rješenja se pojavljuju da objektivno mjere i odrede prioritete dok smo na poslu", rekao je Radžeš Dža
0 komentar(a)
Microsoft, Foto: Reuters
Microsoft, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2015. 10:21h

Američka firma Majkrosoft (Microsoft) objavila je da je kupila kompaniju VoloMetriks (VoloMetrix) iz Sijetla koja analizira elektronsku poštu, radne rasporede i druge profesionalne podatke zaposlenih, u cilju povećanja efikasnosti ljudi na radnom mjestu.

VoloMetriks koristi tako dobijene podatke da predloži zaposlenima personalizovane planove za efikasnije korišćenje vremena i energije.

"Kao što nam monitori aktivnosti pomažu da razumemo naše zdravlje u privatnom životu nova inovativna rješenja se pojavljuju da objektivno mjere i odrede prioritete dok smo na poslu", rekao je Radžeš Dža, potpredsjednik Majkrosofta zadužen za servis poruka Outluk (Outlook) i za razvoj sistema Ofis 365, obavještavajući javnost o ovoj kupovini na zvaničnom blogu grupe.

On je rekao je da će tehnologija VoloMetriksa biti integrisana u Ofis 365 i u analitičku ponudu Majkrosofta i dodao da je ovo "veliki korak naprijed" u ostvarivanju Majkrosoftovih da "udahne novine u produktivnost".

U ostvarivanju te strategije Majkrosoft je već imao nekoliko akvizicija posljednjih mjeseci. Kupio je aplikacije za upravljanje dnevnim rasporedom Sanrajz (Sunrise), za upravljanje imejlovima Akompli (Acompli), upravljanje zadacima Vunderlist (Wunderlst) kao i startap firmu LajvLup (LiveLoop) o onlajn razmjeni prezentacija Pauerpoint i PDF dokumenata.

Bonus video: