Danas dolazi YouTube Gaming: Mogućnost snimanja i komentarisanja igara na jednom mjestu

Osim verzije za ‘web’, u ponudi će biti i aplikacije za mobilne uređaje, s verzijama za iOS i Android
68 pregleda 0 komentar(a)
YouTube Gaming, Foto: Screenshot
YouTube Gaming, Foto: Screenshot
Ažurirano: 26.08.2015. 13:33h

S već bogatom ponudom video sadržaja, YouTube se baca u nove, specifične vode, koje bi trebale razveseliti ‘gamere’.

Ljubitelji igranja i gledanja kako drugi prolaze u igri moći će se osloniti na YouTube Gaming, koji će, po najavi, danas početi dolaziti do korisnika, a osim verzije za ‘web’, u ponudi će biti i aplikacije za mobilne uređaje, s verzijama za iOS i Android. Sve je spremno za lov na ljubitelje igara željne nečega novog.

Doduše, YouTube Gaming neće biti nešto sasvim novo. S opcijama koje će nuditi, podsjećaće na Twitch, platformu čiji je vlasnik Amazon, a služi za snimanje uživo vlastite igre i za gledanje što i kako igraju drugi, s mogućnošću postavljanja komentara o onome što se gleda. Sve što Twitch ima, moći će se naći i u YouTubeovoj ponudi za ‘gamere’, nije bilo otkrivanja tople vode.

Ipak, ime nešto znači, a YouTubeovo ime iza kojega stoje Google i krovni Alphabet je vrlo snažno i moglo bi biti privlačno ljubiteljima igara željnim novih stvari. Oni koji se navuku moći će pregledati veliki broj videa i zasebnih podstranica za igre, kojih će, kako je najavljeno, biti više od 25.000, dovoljno da svako pronađe nešto za sebe.

Dolazi i zasebna aplikacija

Googleova želja da privuče ‘gamere‘ nije novost, a o njoj se nagađalo i prošlog ljeta, u vrijeme kada je Amazon za 970 miliona američkih dolara kupio Twitch. Tadašnja priča nije otišla dalje od spominjanja Googleovog interesovanja, s pripremljenom ponudom od navodno milijardu dolara. Ipak, manje od godinu dana poslije toga, stigla je prva službena najava YouTube Gaminga, s potvrdom da će se Google probati porvati s konkurencijom, kada je već nije kupio.

Kako bi "rvanje" YouTube Gaminga s Twitchom bilo što uspješnije, novitet će stići sa zasebnom aplikacijom za mobilne uređaje, za iOS i Android, što od ranije nudi i konkurent pod Amazonom. Aplikacija za mobilne uređaje takođe dolazi danas, ali po najavi, prvo će biti dostupnom za preuzimanje u SAD-u i Velikoj Britaniji. U osvajanje ostatka svijeta krenuće se nakon toga.

Bonus video: