Krivokapić: Ako se ne promijeni odnos države Cetinje će i stvarno postati grad-muzej

58 pregleda 9 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ranko Krivokapić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 13.11.2018. 09:58h

Predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić uputio je građanima čestitku povodom 13. novembra, Dana Prijestonice.

"Cetinje je kroz istoriju bilo i ostalo ishodište crnogorske istorije, kulture i identiteta. Kao simbol vjekovnog trajanja naše domovine zaslužuje da bude jedna od najljepših i najuređenijih prijestonica Evrope, jer im je u prošlosti po mnogo čemu bila ravrnopravna. Danas naše Cetinje gubi ono što je najbitnije za svaki grad, svoje stanovnike, pogotovo mlade, koji odlaze u druge sredine da u njima grade ličnu i porodičnu sreću. Ukoliko ne uradimo sve što je u našoj mogućosti i prekinemo loše upravljanje gradom i negativan odnos države, Cetinje će u narednom periodu i stvarno postati grad-muzej", navodi se u čestitki Krivokapića.

Dodaje da je bitno da se svi kapaciteti stave u razvoj Cetinja.

"U stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta, reindustrijalizaciju i razvoj turizma, kako bi se na Cetinju opet ugodno i dobro živjelo od svog rada, a grad-heroj ponovo postao mjesto gdje se dječija graja čuje Lesovim i Kišovim ulicama", naveo je Krivokapić.

Bonus video: