Blogovanje na Facebooku? Što da ne

Brojnim korisnicima koji pišu duge statuse je jasno da oni znaju biti vrlo nepregledni, prije svega zbog nemogućnosti formatiranja ili ubacivanja drugog sadržaja
0 komentar(a)
Blog, Facebook, Foto: Screenshot (Facebook)
Blog, Facebook, Foto: Screenshot (Facebook)
Ažurirano: 19.08.2015. 12:37h

Prije nekoliko godina, Facebook je uklanjanjem znakovnog ograničenja na statusima u praksi uništio Notes dio mreže. Danas ga malo koji internaut uopšte može i naći, a kamoli da ga koristi, piše Tportal.

Zuckerbergovi ljudi ipak imaju zgodnu ideju za oživljavanje Notesa, a vezana je za blogere.

Facebook ne namjerava odustati od opcije Notes, a čini se kako je pretvaraju u zgodnu platformu za blogove, nalik na Medium. Najpopularnija društvena mreža na svijetu počela je ulagati značajna sredstva na nove mogućnosti, od VR-a preko videa pa do svega ostalog.

Istovremeno, brojnim korisnicima koji pišu duge statuse je jasno da oni znaju biti vrlo nepregledni, prije svega zbog nemogućnosti formatiranja ili ubacivanja drugog sadržaja.

Za The Next Web su portparoli Facebooka izjavili kako uistinu testiraju nove mogućnosti, kojima će duži tekstovi moći biti formatirani baš poput blogova. Kao i ostali sadržaj na ovoj mreži, korisnici će moći birati kome je tačno sadržaj vidljiv, a kako novi oblik Notesa izgleda moguće je vidjeti na ovom linku.

Bonus video: