Mazda CX-3 osvojila srca kupaca u Evropi

Japanski proizvođač strahuje da neće moći da zadovolji zahtjeve tržišta za kompaktnim SUV modelom.
0 komentar(a)
Mazda CX-3 Barselona, Foto: Mazda, Saša Marković
Mazda CX-3 Barselona, Foto: Mazda, Saša Marković
Ažurirano: 13.08.2015. 12:01h

Odlična upravljivost Mazde CX-3, njen ubjedljiv dizajn i oprema koja se prvi put ugrađuje u segment, zaslužni su što je ovaj model vrlo brzo stekao veliku popularnost među kupcima u Evropi.

CX-3 je prvi automobil u B-segmentu kompaktnih krosovera koji možete dobiti sa head-up displejom i LED farovima, pa u Mazdi strahuju da neće moći da izađu u susret zahtjevima kupaca na Starom kontinentu zbog ograničenih proizvodnih kapaciteta.

"Najveći izazov za nas u ovom trenutku je da obezbijedimo dovoljno vozila za našu prodajnu mrežu. Tražnja je veća nego naš proizvodni kapacitet," kazao je šef odsjeka za brigu o kupcima u Mazda Europe, Jorgen Kvist Olesen.

Mazda očekuje da će u Evropi prodavati 38.000 primjeraka CX-3 na godišnjem nivou, što je četvrtina ukupne produkcije.

CX-3 je duži i nešto viši od Mazde 2 na kojoj je zasnovan. U ponudi je i opcija sa pogonom na sve točkove, što nije uobičajeno kod malih SUV vozila.

Razgrabljen i u Crnoj Gori

Da je Mazda CX-3 pogodila ukuse i kupaca u Crnoj Gori pokazuje i činjenica da je dugo čekani testni primjerak koji je trebalo da bude i predmet naše recenzije prodat čim je stigao kod domaćeg zastupnika.

Kupac je toliko insistirao, da prodavci jednostavno nijesu mogli da ga odbiju, iako je praksa da se testni automobili prodaju tek nakon što obave svoj zadatak.

Bonus video: