Odjeća budućnosti: Napunite bateriju telefona pomoću traperica

Ženski model traperica prodaje se po cijeni od 190 dolara, što baš i nije jeftino, a dodatni džep predviđen za nošenje telefona je vrlo malih dimenzija pa telefoni poput iPhonea 6 i veći ne mogu stati u njega
78 pregleda 1 komentar(a)
traperice za punjenje telefona, Foto: Joe's Jeans
traperice za punjenje telefona, Foto: Joe's Jeans
Ažurirano: 06.08.2015. 09:50h

Traperice koje pune bateriju telefona možda postanu popularne u budućnosti. Dizajn naziva #Hellojean ima poseban džep koji sadrži bateriju kako bi osoba koja nosi ove posebno dizajnirane traperice mogla napuniti bateriju telefona.

Ženski model traperica prodaje se po cijeni od 190 dolara, što baš i nije jeftino, a dodatni džep predviđen za nošenje telefona je vrlo malih dimenzija pa telefoni poput iPhonea 6 i veći ne mogu stati u njega, piše Daily Mail a prenosi Dnevnik.hr.

Specijalno dizajnirani horizontalni džep za bateriju nalazi se iznad zadnjeg džepa, zajedno sa još jednim vertikalnim džepom koji je smješten nešto niže, za telefon iPhone 5/5S ili neki sličnih dimenzija.

Baterija koja se prodaje odvojeno, i za koju treba izdvojiti 49 dolara, stavlja se u horizontalni džep, dok je USB kabel skriven u šavovima kako se ne bi vidio.

Ove traperice predstavljaju alternativu glomaznim prenosnim baterijama koje ne mogu tako lako stati u svaki džep. Nije poznato jesu li ove traperice udobne za nošenje, a mogu se naručiti već sada, sa stranice proizvođača.

Ovo nije prvi put da dizajneri pokušavaju punjače ugraditi u odjeću. Prošle je godine predstavljen XOO kaiš koji je izgledao kao i svaki drugi kožni kaiš, ali je mogao puniti bateriju telefona. iPhone 6 je mogao napuniti za tri sata.

Jedna grupa bivših studenata čak radi i na obući koja će uređaj moći napuniti u hodu, a jedan sat hodanja bit će dovoljan za dva i po sata korišćenja telefona.

Šta nam još donosi budućnost, preostaje da vidimo...