Suosnivači Gugla zaradili osam milijardi dolara za jedan dan

Vrijednost akcije iznosila je prošlog petka 672,3 dolara, a vrijednost joj je rasla za više od 93 dolara dnevno, pa je samim tim rasla i vrijednost akcija koje posjeduju Pajdž i Brin
0 komentar(a)
Google, Foto: Beta/AP
Google, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 21.07.2015. 08:12h

Suosnivači kompanije Gugl Leri Pejdž i Sergej Brin zaradili su po četiri milijarde dolara u jednom danu zahvaljujući trgovini na berzi, piše časopis Tajm.

Vrijednost akcija njihove kompanije porasla je za 16 odsto prošle nedjelje nakon objavljivanja kvartalnih poslovnih rezultata za koje se ispostavilo da su bolji od očekivani, i nakon što je objavljeno da će se voditi još više računa o troškovima kompanije.

Vrijednost akcije iznosila je prošlog petka 672,3 dolara, a vrijednost joj je rasla za više od 93 dolara dnevno, pa je samim tim rasla i vrijednost akcija koje posjeduju Pejdž i Brin.

Rast akcija nije samo bila puka sreća za suosnivače Gugla, jer je taj dan bio dan stvaranja najvećeg bogatstva u SAD, zarađeno se oko 51 milijardi dolara.

Ovo je inače odlična godina za Pejdža i Brina, njihova bogatstva uvećana su za 24 odsto, što znači da je svaki od njih zaradio sedam milijardi dolara.

I direktor Gugla Erik Šmit je odlično prošao, jer je njegovo bogatstvo uvećano za 22 odsto. On posjeduje 1,3 odsto akcija Gugla.

Bonus video: