Kako do Google naloga i šta on sve nudi

Time postajete i dio globalno najpopularnije online zajednice, koja broji više od 300 miliona korisnika
367 pregleda 2 komentar(a)
Google, Foto: Google
Google, Foto: Google
Ažurirano: 09.07.2015. 09:24h

Ako ste postali vlasnik pametnog telefona, prvo što bi trebalo da uradite jeste da kreirate e-mail adresu.

Prošlo je, naime, vrijeme kada u ličnim podacima navodite adresu stanovanja ili firme u kojoj ste zaposleni, već se za komunikacija najčešće obavlja upravo elektronskom poštom.

"Prosto se podrazumijeva da na vizit kartama, a sada i od klinaca koji igraju video igrice do ljudi starijeg doba, svi imamo neku e-mail adresu. Ono što preporučujemo jeste otvaranje Google naloga za sve korisnike, naročito korisnike Android telefona što će omogučiti pristup svim Google proizvodima, kao što su Gmail, YouTube, Google Market i mnogi drugi atraktivni proizvodi", kaže PR menadžerka kompanije M:tel Ana Martinović,

Ona precizira korake za otvaranje Gmail naloga.

"Kada na svom telefonu otvorite ikonicu Google, a zatim ukucate Gmail, na pocetku ćete dobiti opciju da kreirate svoju adresu. Sve što je potrebno da uradite jeste da u par minuta ispišete licne podatke, na prvom mjestu ime i prezime, a zatim odaberete korisničko ime koji zelite da koristite. U narednom koraku treba da osmislite sifru, dovoljno jaku da je Google podrži, ali sa druge strane i Vama lako pamtljivu, da je ne zaboravite. Google će vam potom tražiti da šifru jos jednom potvrdite nakon čega upisujete pol, datum rođenja, grad i zemlju u kojoj živite, ali i broj telefona. Kada se saglasite sa uslovima koje postavlja Google, tog momenta Vaš nalog je kreiran. U slučaju da ste na tom putu naišli na bilo kakav problem, Google Vam nudi pomoć i alate u kojima je detaljno objašnjeno gdje ste pogriješili te ako je potrebno da proces ponovite od početka", kaže Martinović.

Nakon sto ste otvorili svoj Google nalog, osim slanja i primanja pošte, bićete u prillici da jednostavnije i brže pretrazujete internet, skidate aplikacije sa Google Marketa... Time postajete i dio globalno najpopularnije online zajednice, koja broji više od 300 miliona korisnika.

Bonus video: