Android - pametni sistem za pametno korišćenje

Android telefon će Vam najmanje koristiti za klasične telefonske pozive i dopisivanja, a sve više za niz aplikacija baziranih na internetu
74 pregleda 1 komentar(a)
Android, Foto: Vijesti online
Android, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 01.07.2015. 15:39h

Na pomen novih tehnologija, jedna od prvih asocijacija je svakako Google-ov operativni sistem Android.

Brojni su razlozi zbog kojih se korisnici odlučuju da postanu vlasnici džepnog genija novog doba. Android, naime, nudi veliki izbor aplikacija koje može pokrenuti istovremeno, sve informacije su dostupne na homescreen-u, ali Vam daje i bolji pregled obavještenja.

Vjerovatno je zbog svega toga i najrasprostranjeniji mobili operativni sistem na svijetu.

Android korisniku nudi i različite programe, igrice i ostale sadržaje, od kojih su mnogi besplatni. Međutim, iako je u trendu, telefoni na tom operativnom sistemu su i dalje za mnoge nepoznanica, pa je jako važno objasniti kako ga koristiti pravilno.

Android telefon će Vam najmanje koristiti za klasične telefonske pozive i dopisivanja, a sve više za niz aplikacija baziranih na internetu. To podrazumijeva i troškove, što osoblje M:tela posebno skrene pažnju svim novim korisnicima.

"Ono što mi gajimo prema korisnicima je, prije svega, fer odnos, tako da ono što i zakon propisuje je da kada korisnik dođe pri kraju paketa, stiže mu SMS poruka i upozorenje da će nakon isteka saobraćaja uključenog u paket, početi tarifiranje internet saobraćaja", kažu iz kompanije.

Prvi savjet koji iz kompanije M:tel imaju za korisnike je da sa prepaid paketa predju na postpaid, u okviru kojeg imaju neograničen internet saobraćaj čime izbjegavaju dodatne troškove.

Prepaid korisnici treba da vode računa i o downloadu aplikacija, ažuriranju operativnog sistema, kao i o Internet saobraćaju kada je korisnik u roamingu.

Dok trendovi iz Evropske Unije ne stignu i kod nas, tokom surfovanja treba biti pažljiv kako bi nam džepni genije novog doba bio zaista najbolji prijatelj.

Bonus video: