Huawei P8 premijerno predstavljen u Crnoj Gori

Dizajn koji odiše prestižom i mnogobrojne prednosti ovog vodećeg smartfona, pokazale su da je prošlogodišnji model P7 dobio pravog nasljednika, koji je u mnogo čemu poboljšan u odnosu na prethodnu verziju.
228 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2015. 15:15h

Pod sloganom "Mašta obojena svjetlom" u Budvi je upriličeno zvanično predstavljanje novog pametnog uređaja kompanije Huawei, dugo iščekivani smartfon P8.

Prisutni su imali priliku da se na licu mjesta uvjere da je riječ o zaista posebnom modelu, koji je brižljivo osmišljen u kreativnim radionicama kompanije Huawei.

Dizajn koji odiše prestižom i mnogobrojne prednosti ovog vodećeg smartfona, pokazale su da je prošlogodišnji model P7 dobio pravog nasljednika, koji je u mnogo čemu poboljšan u odnosu na prethodnu verziju.

Ispred kompanije Huawei Technologies, okupljenima se obratio menadžer Huawei Technologies kompanije za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru Cui Fenghua, koji je naglasio da je Huawei proglašen za jednog od 100 najboljih brendova u svijetu u 2015. godini, kao i da je jedan od tri najveća proizvođaca pametnih telefona na globalnom nivou.

Posebno je istaknuto da je samo 60 dana nakon svjetske promocije u Londonu (15. aprila) prodato više od 800.000 komada modela huawei P8,

"Uređaji koje Huawei nudi korisnicima ulivaju povjerenje, jer se trudimo da konstantnim unapređivanjem i širenjem naše ponude svima izađemo u susret, ali da istovremeno zadovoljimo ukus i onih najzahtjevnih korisnika. Tome u prilog ide i predstavljanje telefona Huawei P8, jer smo pokazali da od nas možete očekivati samo najbolje i najinovativnije uređaje", rekao je regionalni menadžer prodaje iz kompanije Huawei Technologies Mladen Miskulin.

Dodao je da P8 predstavlja evoluciju karakterističnog Huawei dizajna, koji lako osvaja svojom jednostavnošću i kreativnošću na koje su svi navikli kada se govori o ovoj poznatoj kompaniji.

Huawei P8 - moćni smarfton

P8 najnoviji model pametnog telefona kompanije Huawei, predstavlja savršen spoj tehnologije, elegantnog dizajna, funkcionalnosti i revolucionarnih performansi.

Uz umjetnost izrade koja pomjera granice novih mogućnosti i inovativnim "Light Painting" režimima, Huawei P8 inspiriše korisnike na kreativnost, te opravdano nosi epitet najboljeg uređaja slavne P serije.

Huawei P8 ima izuzetno prefinjen i elegantan dizajn, što je karakteristično za kompletnu P seriju, a korisnici mogu birati između crne i bijele boje.

Novi P8 telefon ima revolucionarni ekran osjetljiv na dodir, jer dupli dodir ekrana omogućava pravljenje fotografija širokog kadra, a ukoliko iscrtate krug na ekranu, brzo možete fotografisati sadržaj koji se nalazi na njemu. Takođe, dodatna funkcija "Search phone by voice" omogućava vam da zovnete svoj zagubljeni pametni telefon, koji će vam "javiti" gdje se nalazi.

Ekran je IPS-NEO matrice sa dijagonalom od 5,2 inča i rezolucijom 1080 x 1920 piksela Full HD, a odnos veličine ekrana i telefona čini ga najboljim na tržištu, kao što je to donedavno bio Huawei Mate 7, a sam ekran zaštićen je Gorilla Glass 3 staklom. Huawei P8 dolazi sa velikim brojem preinstaliranih tema i novim EMUI 3.1 dodatkom, koji prekriva Android Lollipop 5.0.2 operativni sistem.

Moćni P8 krasi vrhunsko metalno kućište, koje je napravljeno od aluminijuma uz pomoć "Nano Molding" tehnologije, a tu je i "Clean Edge" tehnologija koju smo već upoznali na posljednjim smartfonima kompanije Huawei.

Telefon je izrađen od poliranog metala, ima izbrušene ivice, izuzetno tanak profil i posebne detalje. Debljine je sve 6,4 mm, te je tanji od glavnih konkurenata, kao što su iPhone 6 ili Samsung Galaxy S6. Tijelo telefona izrađeno je iz jednog komada metala, što garantuje dodatnu izdržljivost i jačinu kućišta. Naravno, ne treba naglašavati da elegantni spoljašnji dizajn krije izuzetno moćnu unutrašnju strukturu i softver.

Huawei P8 pokreće 64-bitni, octa-core Kirin 930 CPU procesor sa 3GB radne i 16 GB interne memorije, koja se može proširiti uz pomoć microSD kartice do 128 GB. Huawei P8 ima i izuzetno izdržljivu bateriju od 2.680 mAh-a, zbog koje u toku dana nećete morati da razmišljate da li vam je punjač u blizini. Tu su i ekskluzivne opcije, kao što je recimo "Knuckle sense", koja vam omogućuje da zglobom vašeg prsta kucnete po ekranu kako biste napravili printscreen i označili onaj dio koji želite izdvojiti i sačuvati ili objaviti na društvenim mrežama.

P8 nudi i opciju za snimanje groufie fotografije, grupne verzije selfi fotografije pomoću prednje kamere. Huawei je očigledno ustrajan u namjeri da proizvodi najbolje smartfone za pravljenje selfija, tako da vas odlična prednja kamera sa 8 megapiksela koju posjeduje P8 sigurno neće razočarati.

Glavna kamera ima senzor od 13 megapiksela, optičku stabilizaciju slike i dvostruki LED blic, a dobila je i mnoge nove i zanimljive dodatke kao što je fantastični "Director mode", koji vam omogućuje da jednu scenu snimite iz nekoliko različitih uglova, te da snimke na kraju ukomponujete u jedinstveni video.

Galerija

Bonus video: