Kako ući u Kinu, koje su to neotkrivene čari Crne Gore...

Skup nije namijenjen samo motoristima, već svima koji žele da istražuju nove predjele bilo da to rade pješke, biciklom, džipom
94 pregleda 1 komentar(a)
Horizons Unlimited, Foto: HorizonsUnlimited
Horizons Unlimited, Foto: HorizonsUnlimited
Ažurirano: 12.06.2015. 10:27h

Kako zakrpiti gumu u Sahari, koja su to neotkrivena mjesta u Crnoj Gori, i kako izgleda put od Kalifornije do Albanije, samo su dio zanimljivih priča koje će moći da čuju učesnici HorizonsUnlimited skupa kod Kolašina.

Eko katun Vranjak na Bjelasici mjesto gdje će se u Crnoj Gori po treći put od 25. do 28. juna održati HU skup,

Skup nije namijenjen samo motoristima, već svima koji žele da istražuju nove predjele bilo da to rade pješke, biciklom, džipom, a učesnici se hvale da dobiju puno ideja za nova putovanja i tehnička rješenja za poboljšanje svojih vozila, razmjenom iskustava sa prethodnih putovanja.

Problemi koje su mnogi riješili na ovakvim skupovima se tiču načina dobijanja viza, pronalaska najboljih ruta i bezbjednog smještaja sa malim troškovima, ali i načina obezbjeđivanja sredstava.

Učesnici sami prave prezentacije svojih putovanja, pa tako se može čuti kako je to obići svijet na motoru, kako ući u Kinu, kako da putujute na račun poznanstava, ali i kako da zakrpite gumu ako pukne u Sahari.

Preko dana se u kampu nakon doručka organizuju predavanja o prvoj pomoći i tehničkim trikovima, dok poslije večere počinju prezentacije.

HU će na Bjelasici ove godine ugostiti brojne interesantne sagovornike, pa će tu biti Željan Rakela iz Splita koji je život posvetio putovanjima, obišao je na motoru čitav svijet, a ove godine donosi priču o putu od Splita do Irana u svom novom 4x4 vozilu.

Holanđanin Sjak Lukasen putuje već pet godina po svijetu na svom R1 motoru i obilazi najzahtjevnije krajeve od pustinja do Sjevernog pola. Na HU skupu ćete imati priliku i da vidite čari Crne Gore za koje možda niste ni znali da postoje i da su pristupačne, a prezenter će biti Ivan Drobnjak, Nikšićanin koji organizuje offroad vožnje po cijeloj državi.

Amerikanac Ron Kolijer će ispričati kako je četiri mjeseca putovao od rodnog grada u Kaliforniji do Albanije gdje planira da pokrene svoj biznis, a zanimljivo će biti da se čuje i priča Slovenca Ivana Lipicnika, čovjeka koji već 35 godina obilazi svijet na motoru, a posljednja pustolovina je bila po Centralnoj Aziji gdje je obišao Iran, Turkmenistan...

HU je organizacija koju su osnovali bračni par Grant i Susan Johnson koji motorom putuju već skoro 30 godina, a danas zajednica broji preko milion članova, i skupovi se održavaju širom svijeta.

Opširnije informacije o kampu u Crnoj Gori možete naći na sajtu HU ili se možete direktno obratiti organizatorima iz Crne Gore, Blažu i Tonku na email adrese: blazo.milic@gmail.com, tonko.nisavic@gmail.com

Bonus video: