Đačića oduševio izložbom: Vujović prvi počasni građanin Pljevalja?

"Epitet najvećeg, Vujović je zaslužio jednako zbog blistavog uma, velike inventivnosti, hrabrog i velikog srca, mekane duše i vješte ruke. Poznajete li mnogo takvih ljudi", rekao je Đačić na otvaranju izložbe
233 pregleda 5 komentar(a)
Tiho Vujović, Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Tiho Vujović, Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 30.10.2018. 06:54h

Slikar Tiho Vujović mogao bi biti prvi kome će Opština dodijeliti priznanje počasnog građanina Pljevalja. Vujović je tu mogućnost najavio prethodne sedmice, gostujući u Jutarnjem programu Televizije “Vijesti” Boje jutra.

Tvrdi da mu je predsjednik Opštine Mirko Đačić rekao da hoće da mu dodijeli titulu počasnog građanina, jer je bio oduševljen njegovom izložbom koja je organizovana u Izložbenom prostoru sportske dvorane “Ada” krajem jula prošle godine.

O dodjeli javnog priznanja počasnog građanina odlučuje Skupština opštine.

“U Pljevljima sam prošle godine napravio izložbu u okviru moje akcije “Crna Gora jedan grad”, toliko dobru i toliko energetski uspješnu da predsjednik Opštine hoće da mi da počasno članstvo građanina Pljevalja. Jedva čekam da se ponovo tamo vratim jer sam proveo nezaboravne dane, a Pljevlja su prelijep grad“, rekao je Vujović.

Vujović je priznao i da je prošle godine prvi put bio u Pljevljima.

Iako je statutom Opštine Pljevlja, između ostalih, ustanovljeno i javno priznanje proglašenje počasnim građaninom opštine Pljevlja, do sada niko nije ponio tu titulu.

Đačić nije odgovorio na pitanje “Vijesti” da li će Vujoviću biti dodijeljena titula počasnog građanina.

Đačić je ignorisao i pitanje šta to Vujovića preporučuje za ovo, po mnogima, najveće opštinsko priznanje.

Otvarajući njegovu izložbu prošle godine, Đačić je kazao da je Vujović jedan od najvećih crnogorskih slikara, a za njegovu izložbu je rekao da je jedna je od najboljih i najvećih izložbi organizovanih u posljednjih 20 godina u Pljevljima.

„Tiho je jedan od najvećih umjetnika koje poznajemo na ovom našem prostoru gdje se svi dobro razumijemo, a veliki umjetnici su najveće nacionalno blago. Epitet najvećeg Vujović je zaslužio jednako zbog blistavog uma, velike inventivnosti, hrabrog i velikog srca, mekane duše i vješte ruke. Poznajete li mnogo takvih ljudi? Neko zna da crta, ali nema ništa drugo. Tiho istovremeno ima sve ove osobine”, nije krio oduševljenje autorom Đačić.

Prema statutu, počasnim građaninom Opštine može se proglasiti lice koje je posebno zaslužno za razvoj vrijednosti demokratskog društva, istorijskih događaja i tradicije, položaja i ugleda Opštine, njenog odnosa sa drugim gradovima u zemlji i inostranstvu.

Bonus video: