Samsung uvodi servis Samsung pej

Samsung je sklopio partnerstvo sa vodećim mrežama za plaćanje kao što su Masterkard i Viza, kako bi ponudio najbolje mobilno plaćanje u klasi
1 komentar(a)
Samsung, Foto: Reuters
Samsung, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.03.2015. 10:31h

Južnokorejski elektronski gigant Samsung će ovog ljeta lansirati Samsung pej, servis za mobilno plaćanje.

Servis će biti dostupan na više prodajnih mjesta u odnosu na konkurentsku ponudu.

Samsung pej omogućava korisnicima da pređu na bezbjedna mobilna plaćanja na gotovo svim prodajnim mjestima, navedeno je u saopštenju Samsunga.

Do danas, trgovci koji koriste konvencionalne terminale za kartice sa magnetnom trakom rijetko su prihvatali mobilno plaćanje.

S opcijom Samsung pej, korisnici sada mogu da koriste svoje mobilne uređaje za plaćanje na postojećim prodajnim terminalima.

Kako bi se to postiglo, Samsung koristi NFC i novu sopstvenu tehnologiju MST (magnetski bezbjedan prenos) kako bi mobilna plaćanja bila pristupačnija trgovcima i kupcima.

Samsung je sklopio partnerstvo sa vodećim mrežama za plaćanje kao što su Masterkard i Viza, kako bi ponudio najbolje mobilno plaćanje u klasi.

Samsung, takođe, radi na proširivanju partnerskog sistema za Samsung pej sa glavnim finansijskim partnerima širom svijeta, uključujući Ameriken ekspres, Benk of Amerika, Siti, JPMorgan Čejs i U.S. Benk, čime želi da pruži više fleksibilnosti, pristupa i izbora korisnicima uz jednostavan i bezbjedan način plaćanja.

Samsung pej će u početku biti dostupan u SAD i Koreji od ljeta, a proširiće se i na druge regione, uključujući Evropu i Kinu, uz uređaje galaksi S6 i galaksi S6 edž.

Bonus video: