Samsung tvrdi: Galaxy S6 je najbolji telefon na svijetu

„Od temelja smo sve promijenili da bismo otkrili šta je to sljedeće u Galaxy razvoju telefona“, rekoa je direktor Samsunga Dž. K. Šin
110 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2015. 08:07h

Južnokorejska kompanija Samsung predstavila je dva nova pametna telefona Galaxy S6, od kojih Galaxy S6 Edge dolazi sa zakrivljenim ekranom.

Predstavljajući novi Samsung Galaxy S6 i S6 Edge, iz kompanije su spomenuli kako nema boljeg pametnog telefona na svijetu do ovog.

„Od temelja smo sve promijenili da bismo otkrili šta je to sljedeće u Galaxy razvoju telefona“, rekoa je direktor Samsunga Dž. K. Šin.

"Ovo su najinovativniji i najbolji telefoni trenutno na tržištu, a uz to su i tako kul", završio je svoje izlaganje Šin.

Telefoni su ojačani tokom izrade i napravljeni iz jednog komada metala, koji je otporan na savijanje, što su u Samsungu posebno naglasili, aludirajući na problem sa kojim se suočava kompanija Apple sa novim iPhonom.

Galaxy S6 ima displej dijagonale od 5,1 inča, a rezolucija kamere je 16 megapiksela, unutrašnja od pet megapiksela.

Za četiri sata rada baterija se, kako prenose mediji, može napuniti za deset minuta. Ono što je zanimljivo je i da je baterija ugrađena u telefon i ne može da se vadi.

Cijene telefona nisu poznate, a u prodaji će se pojaviti tokom maja

Galerija

Bonus video: