Naučnici se kladili ko će duže živjeti: Opklada od milion dolara

7 komentar(a)
Kaminski, Zvaronkov, Foto: Twitter
Kaminski, Zvaronkov, Foto: Twitter
Ažurirano: 26.02.2015. 10:29h

Dva poznata naučnika koja se bave produženjem života, odnosno borbom protiv starenja kladila su se u milion dolara ko će duže živjeti.

Dmitri Kaminski i Aleks Zvaronkov su se na konferenciji o borbi protiv starenja, pa će ona koji prvi umre dugovati drugom miliona dolara u obveznicama ili kešu.

Obojica se bave potragom za novim ljekovima i tehnologijom koji bi mogla da produži ljudski život borbom protiv bolesti vezanih za starenje.

Kaminski radi u Hong Kongu, dok je Zvaronkov direktor kompanije Insiliko u Rusiji. Oni vjeruju da će im opklada pomoći da se izbore sa psihološkim starenjem i osigurati konstantnu želju za životom.

Jedan od uslova da se opklada ostvari jeste da obojica premaše 100 godina života, što bi se desilo najranije 24. februara 2079. jer je Zvaronkov tek napunio 36 godina, a godinu dana je mlađi od Kaminskog. Takođe, dogovoreno je i da neće probati da ubiju jedan drugog.

"Takmičenje u dužini života bi mogao da bude odličan način za borbu protiv psihološkog i biološkog starenja", navodi Zvaronkov. "Nadam se da će pokrenuti trend".

Zvaronkov još od 1998. uzima niskodozni aspirin, a već četiri i po godine i koktele protiv starenja od statina i drugih sastojaka, pa je siguran da će dobiti opkladu.

Dobio je i HPV injekciju za prevenciju kancera i uzima ljekove kako bi izbjegao grip. On priznaje da Kaminski ima prednost jer mu je familija dugovječnija, i ima stabilnije šablone spavanja, te redovno vježba.

Bonus video: