Google sa operaterima promoviše Google Wallet

Google Wallet skladišti informacije sa kreditnih i debitnih kartica i omogućava klijentu da plaća kupovine povezujući svoj smartfon sa posebno opremljenim uređajem
0 komentar(a)
Google Wallet, Foto: Beta/AP
Google Wallet, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2015. 09:30h

Google se udružio sa više velikih američkih operatera mobilne telefonije koji od nedavno pokušavaju da blokiraju Apple na tržištu mobilnih plaćanja, da bi preinstalirao svoju aplikaciju za elektronska plaćanja u kombinovanim mobilnim telefonima.

Operateri Verizon Wireless, AT&T i T-Mobile USA integrisaće tokom godine aplikaciju za elektronska plaćanja Google Wallet u smartfone koji funkcionišu pod Googleovim operativnim sistemom Android, a u prodaji u SAD, naveo je Google na svom blogu, a prenio Rojters.

Google je dodao i da je kupio tehnologije kompanije Softcard, aplikaciju za mobilna plaćanja koju je napravilo više operatera mobilne telefonije prije nekoliko godina.

Google Wallet skladišti informacije sa kreditnih i debitnih kartica i omogućava klijentu da plaća kupovine povezujući svoj smartfon sa posebno opremljenim uređajem.

Bonus video: