Google naočare kreću od nule: Slijedi totalni redizajn

Kada će tačno nova verzija biti tržišno dostupna za sada se naravno ne zna
0 komentar(a)
Google naočare, Foto: Beta/AP
Google naočare, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.02.2015. 14:56h

"Google glass“ je jedan od onih projekata koji vam se sviđaju ili ne, sredine nema. No na kraju se ipak ispostavilo kako je više onih koji ga ne smatraju praktičnim, pa je dotični projekt sredinom januara i ugašen u dosadašnjem obliku.

Uprkos lošem iskustvu, Google ipak nije u potpunosti odustao od ove ideje već je najavio izdvajanje projekta iz eksperimentalne divizije u samostalan odsjek.

Tolike promjene nisu mogle proći i bez promjena u vrhu, pa je Toni Fadel imenovan novim “prvim” čovjekom projekta. Novo vođstvo sa sobom donosi i nova pravila, a najnovije informacije ukazuju na to kako je Fadel odlučio da redizajnira Glass 2 od nule. Kakav će tačno biti dizajn još je prerano za reći, no znamo kakav zasigurno neće biti - napadan kao originalni Glass, koji je često izazivao osjećaj nelagode među ljudima.

Uz promjene dizajna, Fadel je najavio kako javnost sa novim Glassom neće biti upoznata sve dok isti ne bude spreman za tržište, odnosno, dok isti ne bude savršen. Dakle, neće biti nikakvih beta programa gdje ćete za određeni iznos moći kupiti svoj rani primjerak Glass 2 uređaja.

Kada će tačno nova verzija biti tržišno dostupna za sada se naravno ne zna, no neimenovani izvori za američke medije navode kako neće biti potrebno godinama čekati na novi - bolji Glass 2.

Bonus video: