Microsoft: Google se više bavi sabotiranjem konkurenata, nego korisnicima

Microsoft je još 2010. godine optužio Google da dovodi u opasnost korisnike od hakerskih napada nakon što je taj internet pretraživač objavio da postoji jedan propust na operativnom sistemu Windows
0 komentar(a)
Google, Foto: Shutterstock
Google, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 12.01.2015. 18:59h

Kompanija Microsoft smatra da se Google, otkrivajući propuste u Microsoftovim aplikacijama, više bavi zadavanjem udaraca korisnicima i svom konkurentu, nego što štiti korisnike od "ranjivih" aplikacija.

Microsoft je još 2010. godine optužio Google da dovodi u opasnost korisnike od hakerskih napada nakon što je taj internet pretraživač objavio da postoji jedan propust na operativnom sistemu Windows.

Softverska kompanija je sada ponovila tu optužbu, jer su Googleovi inženjeri, koji se bave bezbjednošću, dva puta u toku posljednjih sedmica iznijeli u javnost informacije o propustima na Microsoftovim aplikacijama prije nego što su bile dostupne "zakrpe".

U Googleu, međutim, ističu da je princip jasan - izdavač je upozoren i pošto više od 90 dana nije lansirao korekciju postojanje propusta je objavljeno u javnosti. Tako je Google 11. januara objavio da postoji bezbjednosni propust u Microsoftovom operativnom sistemu Windows 8.1.

Microsoft tvrdi da su obavijestili Google da će korekciju lansirati 13. januara, kada pada Patch Tuesday - drugi utorak u mjesecu kada kompanija objavljuje bezbjednosne zakrpe za svoje softverske proizvode. Ipak, pretraživač je informaciju o propustima objavio 11. januara.

Bonus video: