Camaj i Đeka odbili poziv Nimabegua: Ne predstavljate Albance, već svoju stranku

Oni dodaju da poziv Nimanbegua doživljavaju i ocjenjuju "neiskrenim pokušajem da sebi lično date veći značaj u Radnoj grupi"
135 pregleda 2 komentar(a)
Nikola Camaj, Foto: Filip Roganović
Nikola Camaj, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 30.10.2018. 16:03h

Predsjednik Demokratskog saveza, Nikola Camaj i predsjednik Demokratske partije, Fatmir Đeka, poručili su Genciju Nimanbeguu da on ne predstavlja Albance, već samo svoju stranku i izbornu listu.

Oni se zahvalili na pozivu da se sastanu sa njim u Podgorici i razgovaraju oko seta izbornih zakona i mogućih izmjena, ali navode da je u posljednje dvije godine "bilo dosta prilika, ali da to nije učinio.

"Naprotiv, nastavili ste predizbornu retoriku omalovažavanja političkog kursa više od polovine birača koji su glasali za albanske nacionalne subjekte u Crnoj Gori. I ne samo to, već ste svoje djelovanje nastavili na fonu onoga što je u Državnoj izbornoj komisiji, nakon parlamentarnih izbora 2016. godine, uradilaVaša stranka, tj. koalicija, glasanjem protiv ponavljanja glasanja na nekoliko biračkih mjesta, a na kojima je bilo nepravilnosti. Štaviše, vaša koalicija se žalila na odluku DIK-a da se izbori ponove, što bi, da se desilo, imalo za ishod još jedan dobijeni mandat za albanske stranke. Time ste potvrdili da Vas ne vode interesi Albanaca u Crnoj Gori, već uskopartijski i lični interesi", navode Camaj i Đeka.

Oni dodaju da poziv Nimanbegua doživljavaju i ocjenjuju "neiskrenim pokušajem da sebi lično date veći značaj u Radnoj grupi".

"Zbog ovih razloga odbijamo da Vam pružimo legitimitet da predstavljate naše stranke, izborne liste i sve one koji su nas glasali. Kao politički subjekti, utemeljeni u biračkom tijelu, naše stavove o svim važnim pitanjima ćemo javno saopštavati. Sa inicijativama i predlozima o izbornim zakonima koje budemo imali naše dvije izborne liste će se direktno obraćati Radnoj grupi.", zaključuje se.

Bonus video: