Stipendija za najbolje studente iz nikšićke Župe

„Pravo da konkurisu za stipendiju imaju svi redovni studenti koji podnesu dokaz o redovnom upisu treće i narednih godina studija, a koji su u prethodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu devet i više. Moraju priložiti potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa i da su državljani Crne Gore”, objasnio je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović
170 pregleda 0 komentar(a)
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Dragoljub Radulović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 30.10.2018. 11:06h

I ove godine Savjet Mjesne zajednice Župa nikšićka donio je odluku da i ove godine raspiše konkurs za dodjelu stipendije za dvoje najboljih studenata iz pomenute MZ.

„Pravo da konkurisu za stipendiju imaju svi redovni studenti koji podnesu dokaz o redovnom upisu treće i narednih godina studija, a koji su u prethodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu devet i više. Moraju priložiti potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa i da su državljani Crne Gore”, objasnio je predsjednik MZ Župa, Dragoljub Radulović.

Visina mjesečne stipendije, koja će se isplaćivati od novembra ove do juna naredne godine, iznosiće 50 eura. Konkurs će biti otvoren 1.novembra i trajaće do 20.novembra.

“Na ovaj način želimo da damo skroman podstrek svim sadašnjim i budućim studentima da postignu što bolje rezultate, što je u interesu MZ, grada i države. Smatramo da je ulaganje u znanje najbolje ulaganje”, poručio je Radulović.

Savjet će, kako je kazao, i u narednom periodu nastojati da pruži punu podršku mlađoj populaciji, jer je to jedini garant da će ta MZ biti mjesto koje će biti “primjer i pokazatelj da ruralne zajednice uz angažovanje svih društvenih činilaca mogu da opstanu i budu oslonac razvoja države Crne Gore”.

Bonus video: