U Pljevljima nove ulice i putevi

Na proslavi Dana opštine od državnih zvaničnika bio samo ministar odbrane Predrag Bošković
145 pregleda 0 komentar(a)
Dan opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Dan opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 21.11.2018. 08:27h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić rekao je juče da će radovi na uređenju glavne gradske ulice u Pljevljima biti završeni tek naredne godine, a ne do kraja ove, kako je to ranije najavljivano.

Đačić je na svečanoj sjednici lokalnog parlamenta, održanoj povodom Dana opštine, kazao da su u prethodnom periodu najviše radili na stabilizaciji finansijske situacije u Opštini.

Svečanoj sjednici prisustvovali su brojni gosti, među kojima je bio i crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković.

„Završili smo objekat doma starih u Pljevljima vrijedan 2,7 miliona. Završili smo objekat Doma kulture poslije mnogo muka“, rekao je Đačić.

Prvi čovjek grada je kazao da će raditi na adaptaciji Trga Đorđija Peruničića, fasadi hotela “Pljevlja”, zgrade robne kuće i u Skerlićevoj ulici.

Rekao je da će se narednih godina realizovati projekat toplifikacije grada i obećao izgradnju otvorenog bazena i vrtića u naselju Guke.

Rekao je i da će država uložiti u putnu infrastrukturu oko 30 miliona eura.

Povodom Dana opštine Đačić je uručio i nagrade najboljim studentima Milici Zindović, Vahidu Kavazoviću, Željki Kečini i Stefaun Milinkoviću. Predsjednik Opštine je uručio i zahvalnicu Tatjani Vukićević, porijeklom iz Pljevalja, koja je donirala bubreg svom sugrađaninu.

Na svečanoj sjednici predsjednik Skupštine Dragiša Sokić uručio je i nagradu 20. novembar ovogodišnjim dr Bogdanu Lauševiću, Abeli Popović i Odbojkaškom klubu Rudar.

Bonus video: