Apple: Nikad nećemo napraviti jeftin iPhone

"Pričali smo o nekom greškama koje je Apple napravio u devedesetim i neke su bile upravo pokušaji kreiranja jeftinih proizvoda kako bi se uvećao tržišni udio, umjesto da smo probali da stvorimo bolje iskustvo"
17 komentar(a)
Apple, Foto: Beta/AP
Apple, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.10.2014. 10:32h

Apple tvrdi da nikada neće lansirati "jeftini" iPhone ili Mac, i da se neće boriti sa Googleom i Microsoftom na tom dijelu tržišta.

Direktor marketinga u Appleu Greg Jozviak je potvrdio da Android dominira na tom tržištu, ali dodao da će ta firma kreirati premium uređaje za odabrane, prije nego budžetski prihvatljive uređaje za mnoge.

"Pričali smo o nekom greškama koje je Apple napravio u devedesetim i neke su bile upravo pokušaji kreiranja jeftinih proizvoda kako bi se uvećao tržišni udio, umjesto da smo probali da stvorimo bolje iskustvo. Napraviš jednu takvu grešku u životu, ne dvije", rekao je Jozviak.

On je kazao da Apple vjeruje da će uvijek postojati zdravo tržište za najbolje proizvode koji pružaju najbolje iskustvo. "Zdravo tržište ne znači da moramo biti lideri u udjelu tržišta", dodaje Jozviak.

Dugo se špekulisalo da Apple radi na jeftinom iPhone modelu, prije izlaska 5c i 5s modela prošle godine. Iako je 5c model jeftiniji od 5s, i dalje je daleko od tržišta kojim vladaju Android modeli.

Bonus video: