Regionalni put ka Kuli opasan izazov za vozače

Čitalac „Vijesti“, koji je napravio i fotografije sniježnog kolovoza, tvrdi da se zamalo zaglavio pored kamiona koji je oko 13 sati bio potpuno „paralisan“ na putu
50 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 25.10.2014. 11:53h

Čistače „Crnagoraputa“ je očigledno iznenadio prvi snijeg ove jeseni, pa je regionalni put ka Kuli danas opasan izazov za vozače.

Čitalac „Vijesti“, koji je napravio i fotografije sniježnog kolovoza, tvrdi da se zamalo zaglavio pored kamiona koji je oko 13 sati bio potpuno „paralisan“ na putu. „U Peć sam iz Rožaja pošao ujutru kada je put bio potpuno neočišćen.

Što sam se više približavao prevoju Kula, vožnja je bila sve opasnija, uprkos zimskoj opremi koju sam imao. Policajci na prelazu su mi rekli da su četiri puta uzaludno zvali čistače. To je neoprostivo, posebno ako se zna da je riječ o veoma rizičnoj dionici.“, rekao je sagovornik.

Po povratku iz Peći, tvrdi on, uočljivo je bilo da je čistač prolazio, ali snijeg koji je neprestano padao zahtijeva njegovo stalno prisustvo na terenu.

„Usput sam sreo dva kamiona koja su ostala zaglavljena na cesti, a malo je falilo da se i meni slično desi. Nijesam smio da vozim brže od 20 kilometara na sat, što preporučujem svima koji koriste ovaj regionalni put.“, rekao je čitalac.

Iz policije su kazali da su svi putevi prohodni, uz otežano kretanje preko Kule.

„Nema zastoja, a zbog klizavog kolovoza i sniježnih uslova se preporučuju oprez i obavezna zimska oprema.“, rekli su iz policije.

Magistralni put ka Srbiji, kazali su, nije čišćen jer nema potrebe obzirom da se snijeg odmah topi, dok su čistači održavali regionalni put ka Kosovu.

Galerija

Bonus video: