Kako je konkurencija ismijala Apple

3 komentar(a)
Samsung ismijava Apple, Foto: Twitter
Samsung ismijava Apple, Foto: Twitter
Ažurirano: 26.09.2014. 15:33h

Samsung, HTC i LG ismijali su Apple i iPhone 6 Plus, a iz HTC-a su poručili da je njihov pametni telefon One M8 dizajniran kako bi izdržao i u najzahtjevnijim uslovima - "poput vaših džepova".

Apple je tokom prošle decenije bio poznat po svojim reklamama u kojima su ismijavali Microsoft i njihove proizvode – situacija se vremenom promijenila, pa je predmet ismijavanja sada Apple.

U svojim reklamama Apple, ali i ljubitelje te kompanije koji danima čekaju ispred prodavnica kako bi što prije nabavili svoj primjerak novog modela iPhonea, godinama ismijava Samsung. Kada su prije nekoliko dana korisnici iPhonea 6 Plus počeli da objavljuju fotografije savijenog telefona, ekipa iz Samsunga odmah je reagovala i na profilu na Twitteru su objavili fotografiju njihovog nedavno predstavljenog telefona Galaxy Note Edge koji ima zakrivljen bočni dio ekrana. Uz fotografiju su napisali: "Zakrivljen. Ne savijen".

Na Twitteru britanske divizije Samsunga objavljena je i fotografija nadolazećeg modela Galaxy Alpha uz poruku – "Galaxy Alpha + uske farmerice = nema problema", pri čemu su opet napali Apple jer su probleme sa savijanjem novog iPhonea imali korisnici koji su nosili uske farmerke.

Na Digital Trendsu posebno izdvajaju tvit koji je objavljen na profilu američke divizije HTC-a i u kojem je, uz hashtag #HTCOneM8, napisano da je taj telefon dizajniran kako bi izdržao i u najzahtjevnijim uslovima - "poput vaših džepova". Svoju priliku za šale na račun Applea iskoristili su i u LG-u u kojem su objavili fotografiju svog modela LG Flex koji ima zakrivljen ekran. LG napominje da je njihov ekran "zakrivljen namjerno".

Iz Applea su napokon komentarisali problem sa savijanjem iPhonea. U objavi za javnostu, iz te kompanije su kazali da su im tokom prvih šest prodajnih dana javilo samo devet korisnika čiji su se telefoni savili u džepovima. U toj kompaniji kažu da koriste kvalitetne materijale i tehniku izrade kako bi telefoni bili veoma izdržljivi, kao i da su iPhone 6 i 6 Plus prošli sve njihove testove.

Bonus video: