Novi rekorder u trajanju baterije smartfona je...

Z3 je ostao upaljen devet i po časova tokom testa, što je rekord u poređenju sa 5 časova i 22 minuta iPhonea 6 i 6 sati i 32 minuta iPhonea 6 Plus
8 komentar(a)
telefon, punjač, punjenje, Foto: Shutterstock
telefon, punjač, punjenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.09.2014. 18:07h

Iako proizvođači, ali i korisnici, imaju problema sa trajanjem baterije na pametnim telefonima, pojedini uređaji se ističu po vremenu koje mogu da provedu bez utičnice.

iPhone 6 je u stanju da izdrži kompletan dan umjerenog korišćenja, pa čak i dva ukoliko ga jedva koristite, ali i dalje je daleko od onoga što korisnici žele, prenosi B92. Zato, ukoliko tražite pametan telefon koji vas neće ostaviti na cjedilu možda bi trebalo da se odlučite za Sony. Japanska kompanija možda gubi novac kada je u pitanju njena mobilna divizija, ali njeni uređaji konstantno nailaze na odobravanje korisnika, a nedavno objavljeni model Xperia Z3 nije nikakav izuzetak. Pored kamere od 20 megapiskela, sjajnog dizajna i otpornosti na vodu i prašinu, ovaj uređaj ističe se po još jednoj stvari – test koji je sproveo sajt PhoneArena krunisao je Z3 „kraljem izdrživosti“ i zaključio da je uspio da obori sve rekorde u njegovoj kategoriji. Z3 je ostao upaljen devet i po časova tokom testa (konstantno uključen ekran i rad u brojnim aplikacijama) što je rekord u poređenju sa 5 časova i 22 minuta iPhonea 6 i 6 sati i 32 minuta iPhonea 6 Plus. Među ostalim učesnicima ovog testa našli su se i Huawei Ascend Mate7 (9h 3 min), Sony Xperia Z2 (8h 10 min), Samsung Galaxy S5 (7h 38 min), HTC One M8 (7h 12 min), LG G3 (6h 14 min), Samsung Galaxy Note 3 (6h 8 min), Motorola Moto X (5h 45 min) i Google Nexus 5 (4h 50 min).

Bonus video: