Provjerite znanje geografije preko nove Google online igrice

Na primjer, ako vam igra da zadatak da pogodite gdje je Filadelfija a igrač označi Njujork, Smarty Pins će oduzeti 94 milje od trenutnog broja milja
61 pregleda 0 komentar(a)
Smarty Pins, Foto: Screenshot
Smarty Pins, Foto: Screenshot
Ažurirano: 03.07.2014. 10:46h

Kompanija Google obradovala je svoje korisnike zanimljivom i edukativnom igrom "Smarty Pins", koja ima za cilj da provjeri korisnikovo znanje u geografiji.

Mashable piše da svaki igrač na startu dobije fond od 1.000 milja (ili oko 1.609 kilometara za one van Sjedinjenih Američkih Država) a potom postavlja zadatke. Pitanja su vezana za geografske pojmove - igrač treba da postavi oznaku na mapi na osnovu pitanja koje dobije i za svaki tačan pogodak broj milja se povećava. Isto tako, ako igrač da netačan odgovor, broj milja se smanjuje pa je cilj da se da što više tačnih odgovora prije nego taj broj dostigne nulu.

Na primjer, ako vam igra da zadatak da pogodite gdje je Filadelfija a igrač označi Njujork, Smarty Pins će oduzeti 94 milje od trenutnog broja milja. S druge strane, igrač će dobiti bonus poene ako u roku od 10 sekundi od postavljanja pitanja da tačan odgovor.

U igri, u kojoj se kao baza koriste Google mape, igrač može zumirati određene lokacije. Mogu se koristiti i uopštena pitanja ili izabrati neka od ponuđenih kategorija, uključujući zabavu, sport i igre, istorija i aktuelne događaje...

Igrica je programirana tako da igrač dobija instant poruke ograbrenja, poput one "Sjajno! Oduševio si nas tvojim znanjem geografije, ali i onim suprotnim, kao što je "Hej, čak je i Kolumbu bilo potrebno dvije godine da pronađe pravi put".

Google je i ranije korisnicima nudio igrice, poput Santa Maps Dive i Spell Up. Nova zanimacija koja će sigurno zabaviti mnoge, slična je igrici zvanoj GeoGuessr, koja igrače izaziva da prepoznaju fotografije klikom na odgovarajuću lokaciju preko Google mapa.

Bonus video: