Google naočare zabranjene u britanskim bioskopima

Strah od novog gadgeta je toliki da su svi zaposleni dobili i posebna uputstva kako da prepoznaju osobu koja pomoću Google Glassa pokušava da snimi film
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.07.2014. 15:38h

Dok se s jedne strane Google svim silama trudi da donese Google Glass u što veći broj zemalja širom svijeta, s druge strane te iste zemlje odgovaraju brojnim zabranama upotrebe tih naočara.

Najnoviji primjer se odnosi na Veliku Britaniju, gdje je Google Glass stigao prije nešto više od nedjelju dana. Srećni kupci koji su mogli da izdvoje hiljadu funti za svoj primjerak pametnih naočara sada se susreću s prvim zabranama.

Zbog straha od mogućih zloupotreba (čitaj: moguće piraterije) svi Google Glass korisnici prilikom ulaska u bioskopske dvorane biće zamoljeni da svoj najnoviji gadget odlože na "sigurno" mjesto tokom projekcije. Strah od novog gadgeta je toliki da su svi zaposleni dobili i posebna uputstva kako da prepoznaju osobu koja pomoću Google Glassa pokušava da snimi film.

Prema uputstvima, osoba koja se bavi piratskim radnjama sjedi u sredini dvorane i često je okužena saučesnicima koji osobu štite od ometanja tokom snimanja. Nerijetko takve osobe koriste i djecu kako bi prikrili svoje namjere. Za sada je strah od ovakvog načina piraterije neopravdan, jer baterija koja se trenutno nalazi unutar Google naočara omogućava tek 45 minuta neprekidnog snimanja, što nije dovoljno vremena za većinu filmova.

Google je putem svog portparola poručio upravnicima bioskopa da problemu Google naočara pristupe na jednak način kao i mobilnim telefonima.

Prije početka projekcije neka jednostavno zamole posjetioce da isključe mobilni telefon odnosno Glass uređaj.

Bonus video: