Apple preuzeo Spotsetter lokacijsku društvenu mrežu

Prošle sedmice objavljeno je da aplikacija Spotsetter više neće biti dostupna u App Storeu, a finansijski detalji akvizicije nijesu objavljeni
0 komentar(a)
Spotsetter, Foto: Screenshot
Spotsetter, Foto: Screenshot
Ažurirano: 09.06.2014. 08:22h

Spotsetter, malo poznata aplikacija koja je funkcionisala po principu lokacijske društvene mreže, najnovija je meta za preuzimanje Applea.

Spotsetter je korisnicima omogućavao da koriste preporuke svojih prijatelja i ostalih korisnika kako bi posjećivali zanimljivija mjesta. Spotsetter je to radilo u kombinaciji sa interaktivnim geografskim kartama, koje su bolna tačka Applea, prenosi SEEbiz.

To je vjerovatno bio jedan od osnovnih razloga što je ta kompanija privukla pažnju Applea. Špekuliše se da će se uz tehnologiju u Apple integrisati i autorski dvojac Spotsettera, pa se smatra da kompanija želi da ojača razvojni tim za dugo osporavanu aplikaciju Apple Maps.

Radi se o bivšem radniku Googlea, Stephenu Tseu, koji je tamo radio upravo na mapama, i Johnnyju Leeu, nekadašnjem predstavniku Siemensa i FitFienda.

Prošle sedmice objavljeno je da aplikacija Spotsetter više neće biti dostupna u App Storeu, a finansijski detalji akvizicije nijesu objavljeni.

Bonus video: