Samsung radi na pametnom sat-telefonu

O pametnim satovima se već neko vrijeme govori kao o „sljedećoj velikoj tehnološkoj revoluciji“
0 komentar(a)
Samsung, Foto: Www.idownloadblog.com
Samsung, Foto: Www.idownloadblog.com
Ažurirano: 26.05.2014. 08:44h

Samsung navodno radi na pametnom satu kom nije potrebno povezivanje sa smartfonom kako bi radio sve ono za šta je namijenjen.

Wall Street Journal izvještava da proizvođač iz Južne Koreje pregovara za brojnim mrežnim operatorima koji bi sat pretvorili u telefon kako bi korisnici mogli da pozivaju ljude direktno putem pametnog sata.

O pametnim satovima se već neko vrijeme govori kao o „sljedećoj velikoj tehnološkoj revoluciji“, a stručnjaci procjenjuju da će 2014. godina biti izuzetno uspješna za ovaj vid proizvoda.

Iako većina pametnih satova na tržišu zahtjeva da bude povezana sa pametnim telefonom kako bi primili poziv, poslali SMS, provjerili mejl ili koristili druge funkcije, Samsung želi da stvori sat koji može da radi sve ovo bez pomoći telefona.

Ovaj sat-telefon navodno bi trebalo da radi na Tizen operativnom sistemu, ali još nije poznato kako će kompanija nazvati ovaj proizvod.

Samsung je svoj prvi proboj na tržište nosive tehnologije načinio sa pametnim satom Gear koji nije naišao na pozitivan odziv korisnika, ali je njegov nasljednik, Gear 2 donio manje dimenzije i više snage, tako da se reakcija tržišta tek očekuje.