Facebook zna gdje su vam prijatelji i povezuje vas sa njima

Da bi prijatelji mogli da vas vide, i vi i oni morate da imate aplikaciju i aktiviranu opciju
4 komentar(a)
Facebook, Foto: Shutterstock
Facebook, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2014. 08:39h

Facebook je predstavio novu opciju koja omogućava korisnicima te najveće društvene mreže na svijetu da otkriju ko je od njihovih prijatelja u blizini.

Nova opcija se zove Nearby Friends i djelo je internog tima Creative Labs. Pomoću nje možete da vidite kontakte na Facebooku koji su vam u blizini i javiti im se. Biće postepeno dostupna korisnicima širom svijeta, za Android i iOS.

Ako uključite opciju, (opcija "more" u donjem desnom uglu aplikacije), moći ćete da vidite u kojem gradu i kvartu su vam prijatelji, koliko su udaljeni i prije koliko vremena su bili tamo. Biće vam ponuđeno i da im pošaljete poruku ili ih nazovete.

Da bi prijatelji mogli da vas vide, i vi i oni morate da imate aplikaciju i aktiviranu opciju. Možete i da smanjite broj ljudi kojima ćete omogućiti praćenje vašeg kretanja, kao i da odredite da li će vidjeti vašu pravu ili približnu lokaciju. Aplikacija može i da vas obavijesti kad se neko od njih nađe u blizini.

Postoji i opcija pomoću koje možete da pratite prijatelje i kad su daleko od vas i predlažete im mjesta koja bi mogli da posjete ili dogovorite sastanak ako ćete se i vi tamo naći uskoro, piše Cnet.

Bonus video: