Barani izabrali nove sastave upravnih odbora opštinskih preduzeća

Novi Upravni odbor JP Kulturni centar Bar čine Ksenija Popović, Ramiza Kalamperović, mr Miro Kruščić, Slavica Adžić i Ana Vukazić
278 pregleda 0 komentar(a)
SO Bar, Foto: Radomir Petrić
SO Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 05.11.2018. 15:30h

U nastavku IV sjednice, prekinute devetog oktobra, odbornici SO Bar danas su izabrali nove sastave upravnih odbora opštinskih preduzeća.

U Odboru direktora Komunalne djelatnosti DOO izabrani su Zarija Franović, Pešo Glavanović, Ivana Tomašević, Milenko Obradović i Dejan Rešetar, i to glasovima 25 odbornika, a troje su bili protiv.

U Odboru direktora Vodovod i kanalizacija DOO su Nedeljko-Lale Čović, Bećir Berjašević, Nedeljka Orlandić, Marko Nišavić i Ljubomir Vukoslavčević, a u Sportsko-rekreatvini centar DOO Alen Nikezić, Moris Lazarević, Nikola Papić, Enes Metović i Saša Boltić. Reka Ličina, Almir Metanović, Ljubomir Đurović, Mario Vučetić i Ahmet Šabović su u novom Odboru direktora DOO Lovstvo Bar.

Novi Upravni odbor JP Kulturni centar Bar čine Ksenija Popović, Ramiza Kalamperović, mr Miro Kruščić, Slavica Adžić i Ana Vukazić.

Prije glasanja, opozicioni odbornici su tražili da se pored imena kandidata prilože i njihove biografije. Vasilije Lalošević (SNP) istakao je da bi bilo “elementarno korektno” da se po jedno mjesto u svakom upravnom odboru ponudi opoziciji, podsajetivši na nekadašnje prakse u ovom domu, a Miloš Šušter ( URA) je proceduralno zatražio da se ova tačka dnevnog reda odloži “kako bi se detaljnije upoznali sa predloženim kandidatima”. Šušter je zahtijevao i da se SO izjasni o tome da UO vodovoda podnese izvještaj o svom radu, u vezi sa investicijom u gradsku vodovodnu i kanalizacionu mrežu od 8,3 miliona eura.

Večinom glasova-24 za i šest protiv. imenovana je Komisiju za odabir projekata valorizacije kulturne baštine na teritoriji Opštine Bar u kojoj su dr Anastazija Miranović, Svetlana Gažević i mr Nikoleta Nikčević. Momčilo Leković (Demokrate) je reagovao protiv kandidovanja Miranović, ukazujući na aferu sa nestalim umjetninama u Narodnom muzeju kojim ona rukovodi.

Vladajuća većina je preglasala opoziciju -24 glasa za i pet protiv-i kod imenovanja Komisije za praćenje, implementaciju Odluke o utvrđivanju osnove kriterijuma za finansiranje aktivnosti u sportu iz budžeta Opštine Bar i odlučivanju po prigovorima na odluke o finansiranju programa rada sportskih klubova. U Komisiji su predsjednik Goran Simić i članovi; Miloš Fuštić, Aleksandara Grabež, Božidar Janković i Sonja Simonovska.

Jednoglasno je imenovana Opštinska izborna komisija u stalnom sastavu čiji je predsjednik Dragan Simović (DPS), a zamjenik Slobodan Đonović. Članovi su Svetlana Gažević, Marko Radulović, Milan Minić i Samir Duraković, a zamjenici članova Marija Tošković Kaluđerović, Goran Šljivančanin, Ivana Martinić i Vuk Vujović.

Umjesto Božidara Čarmaka, novi odbornik sa izborne liste “Marko Milačić – Prva Crna Gora” od danas je Maja Šoškić.

Bonus video: