Putin voli ruski iPhone, Obama na Androidu?

Francuski predsjednik Fransoa Oland ljubitelj je Applea te u svakodnevnom radu koristi iPhone 5
57 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 26.03.2014. 17:28h

Kanadski BlackBerry već se dugo vremena nalazi u velikim problemima i ova kompanija je odavno izgubila bitku s Androdima i iPhoneom koje su prihvatili i poslovni korisnici koji su ranije bili najodaniji korisnici BlackBerryja. Ali, iako njihove telefone koristi sve manji broj “običnih” korisnika, iz BlackBerryja se mogu pohvaliti da se od njihovih telefona ne odvajaju neki od najmoćnijih ljudi na svijetu, poput predsjednika SAD-a Baraka Obame.

Obama, jednako kao i britanski premijer Dejvid Kameron, zahtijevali su da nakon što preuzmu nove dužnosti zadrže svoje BlackBerry pametne telefone pri čemu je Obamin portparol Robert Gibs tada rekao da niko ne može da nagovori Obamu da odustane od korištenja BlackBerryja.

Iako i danas koristi ovaj telefon, situacija bi se uskoro ipak mogla promijeniti jer su nedavno objavljene informacije kako bi Obama mogao da počne da koristiti drugu platformu (Android) te navodno razmišlja o pametnim telefonima Samsunga i LG-a, piše Dnevnik.hr.

BlackBerry koristi i bivša prva dama SAD-a Hilari Klinton, ali i još jedna od najmoćnijih žena svijeta, Angela Merkel. Ona je dugo vremena koristila Nokijin model 6210 Slide, a na Telegraphu navode da je prošle godine snimljena s BlackBerryem Z10 (naravno, modeli koje koriste svjetski lideri dodatno su zaštićeni sigurnosnim softverom kako bi se spriječilo njihovo prisluškivanje).

Francuski predsjednik Fransoa Oland ljubitelj je Applea te u svakodnevnom radu koristi iPhone 5, dok je Vladimir Putin (koji je često govorio kako mu mobilni nije potreban jer bi stalno zvonio) snimljen sa modelom MTS-Glonass 945, “ruskim odgovorom na iPhone”.

Kim Džong-Un dugo je hvalio “nacionalni ponos Sjeverne Koreje”, model Arirang koji je baziran na Androidu, ali tokom jednom sastanka prošle godine on je koristio HTC-ov Butterfly, a tajlandska premijerka Jingluk Šinavatra navodno koristi čak pet pametnih telefona, od čega je jedan od njih Appleov iPhone 5.

Bonus video: