Google naočare kao prestižni modni detalj sa dodatkom visoke tehnologije

Oakley je prvi predstavio svoj model naočara opremljenih Google Glassom, a uskoro se očekuje i prvi model Ray-Bana
1 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2014. 19:11h

Google je nedavno predstavio svoje nove naočare koje mogu da se spoje na konvencionalne dioptrijske i sunčane naočare, a sada je ušao u partnerstvo sa Luxotticom, kompanijom koja stoji iza poznatih brendova naočara poput Oakleya i Ray-Bana.

Google ovo partnerstvo naziva "strateškom saradnjom u dizajniranju, razvoju i distribuciji Glass naočara", i obećava da će korisnicima ponuditi gadget koji će biti "nešto između high-fashiona, lifestylea i inovativne tehnologije".

Oakley je prvi predstavio svoj model naočara opremljenih Google Glassom, a uskoro se očekuje i prvi model Ray-Bana, mada Luxottica Group za sada ne želi da iznosi nikakve detalje o vrsti i količini modela svojih naočara koje će dobiti Googleov gadget.

S obzirom na to da Luxottica posjeduje 5.000 vlastitih prodajnih mjesta i distribucijskih kanala širom svijeta, očigledna je namjera Googlea da se Google Glass ne prodaje u trgovinama sa tehničkom robom, već u prodavnicama koje drže naočare najpopularnijih brendova, što bi im trebalo predstavljati garanciju da pametne naočare ne kupuju samo "techno-freakovi", već da postanu prestižni modni detalj sa dodatkom visoke tehnologije.

Bonus video: