Istraživanje pokazalo da žene više vole Apple, a muškarci Samsung

Skoro 45 odsto ispitanih žena izjavilo je da je proizvođač njihovih omiljenih smartfona Apple, koji je bio dominantan u cijeloj Americi
34 komentar(a)
Samsung Galaxy S5, Foto: Reuters
Samsung Galaxy S5, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2014. 17:53h

Studija koja je istraživala koje mobilne brendove polovi vole došla je do rezultata koji nijesu previše začuđujući. Istraživanje koje je sponzorisala kompanija KS Mobile posmatralo je, između ostalog, i da li postoje određene preferense kada su polovi u pitanju.

Skoro 45 odsto ispitanih žena izjavilo je da je proizvođač njihovih omiljenih smartfona Apple, koji je bio dominantan u svakom regionu Amerike.

Jedino područje gdje kompanija nije bila superiorna bila je specifična starosna grupa žena (40 – 49 godina starosti) unutar koje su se pripadnice ljepšeg pola odlučivale za Samsung, njih 36 odsto.

Kada su muškarci u pitanju, priča je drugačija – oni vole Samsung, tačnije Galaxy naspram iPhonea iako u pitanju nijesu tako veliki brojevi kao kod žena. Jedino su muškarci starosti između 50 i 59 godina bili spremniji da budu viđeni sa iPhoneom u svojim rukama.

Nije veliko iznenađenje da listom dominiraju dva brenda, međutim, jedan statistički podatak mogao bi da ulije nadu ostalima – 25 odsto od 1.000 ispitanih osoba izjavilo je da nemaju omiljenu marku smartfona. Tačnije: 27.3 odsto muškaraca i 23.7 žena.

U pitanju je veliko tržište koje još nije pokoreno i tu leži nada za ostale proizvođače, pogotovo ako se u obzir uzme podatak da je svega 3 odsto ispitanih reklo da je Nokia njihov omiljeni brend, 2 odsto se odlučilo za BlackBerry a Microsoft je omiljeni brend za svega 1 odsto ispitanih osoba.

Bonus video: